Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Brno 3:0Bohemians ukončili brněnskou neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Hašek 1 : 0
32. Šmíd 2 : 0
45. Havel 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Bohemians 1905 v šestém ligovém kole porazili doma Brno 3:0 a ukončili jeho neporazitelnost v této sezóně. Už v prvním poločase se v Ďolíčku gólově prosadili Martin Hašek, Michal Šmíd a Milan Havel, který se trefil téměř z poloviny hřiště. Závěrečnou desetiminutovku nedohrál vyloučený srbský obránce Zbrojovky Mihailo Jovanovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek na archivním snímku.

Článek

V základní sestavě Bohemians nastoupil i útočník Holenda, jenž během reprezentační přestávky přišel na hostování z Plzně.

Do první šance se ve třetí minutě dostali domácí. Lutsovu akci po levé straně zakončoval Mašek, ale nepřekonal Melichárka.

Zbrojovka při rohových kopech zkoušela netradiční signály. V jednom případě Budinskému vypadl míč, ale nikdo z hostujících hráčů se k zakončení nedostal. Gólman "Klokanů" své zaváhání brzy napravil, když zblízka vychytal unikajícího Řezníčka.

Ve 27. minutě Bohemians otevřeli skóre. Po akci Lutse a Maška se dostal k odraženému míči Hašek, který střelou po zemi propálil Malichárka. Už za pět minut to bylo 2:0. Holendovu hlavičku z rohu vyrazil brněnský brankář jen před sebe a dorážející Šmíd už měl snadnou práci.

Brno v předchozích čtyřech ligových zápasech dostalo jediný gól, ale v nastavení úvodní půle inkasovalo potřetí. Melichárek vyběhl hodně z branky a odkopl míč před Lutsem jenom k Havlovi, který ho přehodil takřka z půlící čáry. Obránce reprezentační jednadvacítky zaznamenal premiérový gól v nejvyšší soutěži.

V úvodu druhé půle mohli Bohemians zvýšit. Mašek po přihrávce Haška však ranou z první vypálil nad břevno. Mezi tyče se nevešla ani hlavička Holendy. Vršovické mužstvo kontrolovalo komfortní náskok a Zbrojovku do větších šancí nepouštělo. Naopak v 76. minutě musel opět zasahovat Melichárek, jenž vykopl Haškův tečovaný pokus.

I poslední naděje hostů zhasla devět minut před koncem, kdy Jovanovič stáhl unikajícího Holendu a rozhodčí Zelinka mu rovnou ukázal červenou kartu.

Brno tak nebodovalo poprvé od dubnové porážky v Liberci, naopak Bohemians vyhráli podruhé za sebou a na předposlední Jihlavu si v ligové tabulce vytvořili pětibodový náskok.

6. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)
Branky: 27. Hašek, 32. Šmíd, 45.+1 Havel. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, J. Paták. Bez ŽK. ČK: 81. Jovanovič (Brno). Diváci: 4329.
Bohemians: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hubínek - Hašek (85. Jeslínek), Mašek (80. Jindřišek), Jirásek, Luts - Holenda (88. Mikuš). Trenér: Koubek.
Brno: Melichárek - Šural (62. Přichystal), Vraštil, Jovanovič, Lutonský - Polák (78. Weber), Lacko - Hyčka, Škoda, Vávra (46. Štohanzl) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: