Hlavní obsah

Havel po gólu z půlky: Celý stadión křičel, ať to vrátím do brány

Praha

Obránce Bohemians 1905 Milan Havel se blýskl nevídaným premiérovým ligovým gólem. Dvaadvacetiletý fotbalista v domácím zápase s Brnem (3:0) totiž brankáře Dušana Melichárka přehodil téměř z poloviny hřiště.

Foto: Profimedia.cz

Milan Havel z Bohemians 1905.

Článek

"Nikdy jsem si nepředstavoval, že bych takový první ligový gól dal, ale jsem za to hrozně šťastný," řekl Havel novinářům po utkání šestého kola nejvyšší soutěže.

V nastavení prvního poločasu k němu vyběhnutý Melichárek nechtěně odkopl míč, který z blízkosti půlící čáry hned poslal dlouhým nákopem do odkryté branky. "Míč se odrazil ke mně a snad celý stadión řval, ať to vrátím do brány. Já měl jedinou myšlenku to zkusit a zapadlo to tam. Viděl jsem, že se tam vrací ještě obránce, toho jsem se ještě snažil překopnout a pak už to tam jenom tlačil," popisoval Havel.

Podle něj třetí branka zápas zlomila. "Určitě si myslím, že to byl důležitý gól před poločasem. Výsledek 2:0 by byl ještě ošemetný a druhou půli už jsme to chtěli udržet. Užívali jsme si to s fanoušky, jsme rádi, že jsme jim to mohli vrátit za ta první dvě nepovedená kola," uvedl reprezentant do 21 let.

Po změně stran měl další střeleckou možnost, ale tečovanou střelu mu tentokrát brněnský gólman vykopl. "Možná by to bylo moc. Měl jsem to na volej, možná kdybych to trefil, tak už by to kluci v šatně asi nepřijali," žertoval odchovanec Bohemians. "První, co jsem slyšel, bylo od pokladníka Michala Šmída, kolik mě to bude stát. A spousty srandiček, ale přejeme si to navzájem a jsem rád, že jsem to mohl takhle zažít, zvlášť tady v Ďolíčku," přidal Havel.

Pražané se díky dvěma výhrám za sebou v tabulce vzdálili na pět bodů předposlední Jihlavě. "Nesmírně důležité, že jsme zvládli teď dvě domácí kola s Jabloncem a Brnem. Důležité je, že se nám to povedlo i herně a odpoutali jsme se od toho spodku. Teď můžeme hrát víc v klidu a soustředit se na svou hru," těšilo Havla.

Reklama