Hlavní obsah

Palát vzpomínal, jak si z něj při debutu v Pittsburghu vystřelili spoluhráči. Co mu vyvedli?

Marek Burkert (Pittsburgh)Sport.czPrávo

Na 4. březen 2013 Ondřej Palát patrně nikdy nezapomene. V ten den se z něho totiž stal hráč NHL. Právě v Pittsburghu, kde je nyní s reprezentačním týmem, zažil útočník Tampy Bay svůj zámořský debut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Palát na srazu hokejové reprezentace před Světovým pohárem.

Článek

„Když jsme jeli z letiště, tak jsem si vzpomněl, že to bylo právě tady," vyprávěl Palát v lobby pittsburského hotelu Fairmont, kde je české mužstvo před Světovým pohárem ubytované.

Pro hráče, jenž byl v roce 2011 draftován až jako 208. v pořadí, tedy čtvrtý od konce, to byl před třemi lety nevšední zážitek.

„Z osobního hlediska dobrý. Lítal jsem tam po ledě, ale nakonec jsme prohráli, takže celkově nic moc," vybavil si Palát výsledek 3:4. Do statistik se ten večer zapsal i jednou asistencí, na ledě při 14 střídáních strávil necelých deset minut. Mnohem víc se ale Palátovi vybaví jiná vzpomínka.

Podobný vtípek slízl i Stamkos

„Spoluhráči mi řekli, že mám jít na rozbruslení jako první a pak mě tam nechali, takže jsem si tam udělal dvě kolečka a byl jsem tam úplně sám. To je takový vtip na mladého," pousmál se Palát.

V NHL ale není zdaleka jediný, komu se něco podobného přihodilo. „I Stamkosovi to u nás udělali při jeho prvním zápase, no a Lecavalier se St. Louisem to pak domluvili na mě..."

Při další návštěvě Pittsburghu v březnu 2014 už dával Palát i gól. Čerstvé zážitky má také z letošního play off, v němž Tampa prohrála s Penguins ve finále Východní konference až v sedmi zápasech. V této sérii nasbíral pětadvacetiletý útočník dva góly a čtyři asistence.

„Hraje se mi tu docela dobře," dodává Palát a doufá, že to v Consol Energy Center předvede i ve středu v přípravném duelu s výběrem Severní Ameriky do 23 let.

Reklama

Související témata: