Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 2:1Třinec díky Špirkovi otočil utkání s Litvínovem a je stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Reichel 0 : 1
49. Špirko 1 : 1
53. Špirko 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvládli i třetí zápas v nové extraligové sezoně a po vítězství 2:1 nad Litvínovem mají na svém kontě devět bodů. Oceláři ale zápas obrátili až v posledních jedenácti minutách díky dvěma trefám Rastislava Špirka. Na obě branky mu přihrál někdejší litvínovský útočník Jakub Petružálek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Třinecká radost, ilustrační snímek.

Článek

I bez zkušeného obránce Linharta v sestavě začali domácí lépe, ale převahu si kazili nevyužíváním šancí. Růžička už ve druhé minutě zblízka tečoval Hrabalovu pobídku do tyče a ve vyložené šanci se neprosadil ani Adamský, kterému kotouč ideálně naservíroval Kane.

K vedení nepomohla Ocelářům ani čtyřminutová přesilovka, kterou sehráli špatně. V jediné velké příležitosti Špirko po Růžičkově průniku ztroskotal na Janusovi. Domácí marné snažení uzavřel další trefou do tyče Kane.

Třineckým se střeleckým trápením odcházela jistota a ve druhé části byla hra vyrovnanější. A taky rozkouskovanější a méně pohledná. Domácím se naskytla možnost v pětiminutové přesilovce za Doležalův faul loktem na Polanského, jenomže nic výraznější nepřinesla stejně jako čtyřicetisekundová početní výhoda Severočechů pět na tři.

Bývalé spoluhráče mohl potopit ve 43. minutě Petružálek, ale ani on nedotáhl další akci agilního Růžičky. Když pak už po šesti sekundách využil hru pět na čtyři tečující Reichel, měli to Oceláři nahnuté.

Ale v závěru obstáli na jedničku. Rychlé vyrovnání zařídil ve 49. minutě Špirko, který zachytil vyražený puk a po dlouhé kličce pokořil Januse. O zvrat se během čtyř minut postaral znovu Špirko, který v poslední sekundě využil 68 vteřinovou přesilovku pět na tři a zblízka poslal do sítě Petružálkův pas.

Litvínov mohl okamžitě po rozehrání vyrovnat, střela Guly ale skončila tyči. Hostům navíc v závěru nepomohl svým vyloučením Pavlík, nedostali se tak ani k závěrečné power play.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 49. Špirko (J. Petružálek, Nosek), 53. Špirko (J. Petružálek, M. Růžička) - 47. Reichel (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Marosz 10 min - T. Doležal 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3555.
Třinec: Hrubec - Roth, Jank, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas - J. Petružálek, Špirko, M. Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, Mucha a Kopřiva.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik - K. Reichel, V. Hübl, Lukeš - M. Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb - Martynek, J. Černý, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, T. Doležal. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: