Hlavní obsah

Start tří českých klubů provází velká skepse bookmakerů i sázkařů

Praha

Tři české týmy se ve čtvrtek představí v úvodních duelech základních skupin Evropské ligy. Před jejich startem bookmakery naplňuje značná míra skepse. Ani jeden český tým podle nich svůj první zápas nevyhraje a pouze fotbalistům Plzně je přisouzena druhá postupová příčka ve skupině. Porážku českých zástupců tipuje i drtivá většina sázkařů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zdeněk Folprecht (vpravo) ze Slovanu Liberec a plzeňský Marek Bakoš.

Článek

Plzeň proti AS Řím, Sparta v Southamptonu a Liberec na půdě Karabachu. To je ostrý start českého trojlístku v Evropské lize.

„Los byl nepochybně přísný, nicméně hodně atraktivní. Budeme sledovat další zajímavou konfrontaci českého fotbalu, škoda že naše týmy nejsou v úplně nejlepším rozpoložení," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Pro postup ze skupin bude potřeba předvést nadstandard a taky trochu doufat, že se na to italské týmy zvučných jmen ve správný moment, tak jak to jen oni umí, třeba trochu vykašlou," dodává.

Kurzy na postup nejsou vůbec optimistické. Jen Plzeň by měla skončit druhá, Sparta ani Liberec se podle bookmakerů pohárového jara nedočkají.

Čtvrteční program českých týmů v EL:
17:00 Karabach - Liberec (Nova Sport1)
19:00 Plzeň - AS Řím (Nova Sport1)
21:05 Southampton - Sparta (ČT sport)
Všechny tři zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Třikrát v roli outsiderů

„Zápas Plzně s AS Řím bude patřit ve čtvrtek k těm vůbec nejsázenějším. Jenže mám obavu, že většinou to pro Plzeňské nebudou optimistické prognózy," tuší Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Jen obtížně se totiž hledají tikety s tipem 1, tedy výhrou Plzně v kurzu 3,5:1. „Takových sázek jsou jen 3% ze všech vsazených na tento zápas..."

Sparta jede do Anglie v roli outsidera, kurz na její vítězství 5,5:1. „Na rozdíl od Plzně má pár dobrých karet v rukávu, třeba trumfy v podobě letitých zkušeností z pohárové Evropy," dodává Spartě sebevědomí Urbanec. Jenže bude to proti šestému týmu posledního ročníku Premier League stačit?

Liberci se v lize nedaří, ale mohl by si dát před název klubu titul Pohárový specialista! Už loni řádil mladý tým trenéra Trpišovského v Evropě a jeho cesta do základní skupiny EL byla fantastická i letos. Předvede se i v dalekém Karabachu? Kurzy říkají, že se mu to nemá podařit, jenže co jsou čísla a odhady proti dravému stylu Trpišovského Boys...?

Reklama

Související témata: