Hlavní obsah

Plzeň - AS Řím 1:1Plzeň nesestřelil ani Džeko, ani Totti, po úvodní přestřelce se body dělily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Perotti (penalta) 0 : 1
11. Bakoš 1 : 1
Záznam online reportáže

Gólová přestřelka v samém úvodu zápasu rozhodla, že mistrovská Plzeň vstoupila na scénu Evropské ligy po konfrontaci s AS Řím cennou remízou 1:1. Na gól hostů z penalty už ve 4. minutě promptně odpověděl Bakoš, a i když v dalším průběhu zápasu měly oba celky několik šancí, rozhodnutí nepadlo. Viktorii nesestřelili ani střídající Džeko, ani italská ikona Totti, takže body se v prvním zápase skupiny E dělily.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plzeňský obránce Tomáš Hořava (vlevo) brání Juana Jesuse z AS Řím.

Článek
Fotogalerie

Nic horšího plzeňského gólmana Bolka potkat nemohlo. Věčný náhradník musel do brány, protože stálice mezi tyčemi Viktorie Kozáčik se na posledním tréninku zranila, hned po naplnění 240 sekund se ale jen díval, jak míč putuje za jeho záda.

Z penalty, protože Matějů zastavoval pronikajícího El Shaarawyho hodně nešikovně a v šestnáctce k tomu, takže pokutový kop musel přijít. Perottimu stačila po čtyřech rozšafných krocích pomalá, zato však přesně umístěná střela k tyči a všechno bylo rázem jinak, než si domácí kouč Pivarník maloval.

Ovšem jen sedm minut, protože jeho tým se inkasovaným gólem dostal do hotového ofenzivního transu, z něhož rekrutovala nejen převaha, ale i vyrovnání. Zeman parádně nacentroval a hlavičkující Bakoš v pádu propálil římského náhradníka v bráně Alissona.

Bakoš znovu neuspěl, Nainggolan pálil do tyče

Samo sebou že se Plzeň namlsala, pochopitelně že se hnala za dalším gólem. Usilovně, s agresivitou, pohybem, patřičným důrazem, jímž nedopřávala Italům prostor ani čas. Platilo to na ně... Půlhodina se odehrávala v domácí režii, jen zúročení nepřišlo, i když hlavičkující Ďuriš k němu měl po standardní situaci zahrávané Zemanem hodně blízko, stejně jako mu chyběl krok či dva, aby dosáhl na balón, který po Bakošově ráně Alisson jen vyrazil.

Římané měli ovšem ke gólu ještě blíž. Nainggolan trefil po 32 minutách tyč, Iturbe chvíli po něm ve velké šanci promáchl a balón vůbec netrefil, takže domácí s blížící se přestávkou popoháněli hodiny, neboť soupeř byl čím dál nebezpečnější.

Po půli ovšem také, neboť na hřišti se objevil střídající Džeko, na něhož má Plzeň neblahé vzpomínky z dob jeho působení v české lize i poté v Manchesteru City. Nejdřív hlavičkoval nad, pak mu Bolek vyškrábl míč zpod nohou a i další příležitost zlikvidoval.

Plzeň už hrála pochopitelně opatrněji a spoléhala se především na standardní situace a rychlé výpady. Kromě několika závarů však gólmana Alessiho příliš neohrozila, a protože ani střídající ikona AS Řím Totti v posledních dvaceti minutách zápas nerozhodla a Hořava pád v šestnáctce přifilmoval, body se dělily.

Evropská liga - skupina E
Viktoria Plzeň - AS Řím 1:1 (1:1)
Branky: 12. Bakoš - 4. Perotti z pen. Rozhodčí: Buquet – Debart, Cano (všichni Francie). ŽK: Matějů, Ďuriš, Hořava, Limberský, Bakoš - Manolas, Juan Jesus, Paredes. Diváci: 10 326.
Plzeň: Bolek - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Kopic, Kace, Hořava, Zeman (72. Petržela) - Ďuriš (77. Krmenčík), Bakoš (83. Poznar). Trenér: Pivarník.
Řím: Alisson - Bruno Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus - Nainggolan, Paredes, Gerson (46. Džeko) - Iturbe (72. Flozenzi), Perotti, El Shaarawy (72. Totti). Trenér: Spalletti.

Reklama

Související témata: