Hlavní obsah

K výhře nás dovedlo naše sebevědomí, vysvětloval vítkovický Szturc

Vítkovice

Na čtvrtý pokus se hokejisté Vítkovic dočkali tříbodové výhry. Přestože doma s Mountfieldem Hradec Králové prohrávali, na rozdíl od utkání s Chomutovem dokázali nepříznivý vývoj za dvě minuty otočit. Důležitým vyrovnávacím gólem v oslabení se na výhře domácího týmu podílel útočník Roman Szturc.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic oslavují gól. Ilustrační foto.

Článek

Potřetí jste doma vyhráli úvodní třetinu, ale zase jste nechali soupeře skóre otočit.

Začali jsme super a musíme to vydržet po celý zápas a vyvarovat se výpadkům. I když dnes jich zase tolik nebylo, dostali jsme gól z přesilovky, jeden pak z předbrankového prostoru. Naštěstí jsme to ale tentokrát dokázali otočit. Drželi jsme se své hry a neopakoval se tak zápas s Chomutovem. V týdnu jsme si řekli, že musíme hrát sebevědomě a přesně tak jsme dneska hráli.

Hodně týmu pomohl váš gól v oslabení.

To je vždycky rána pro ten tým, který inkasuje. Měl jsem i štěstí, první obránce mi po tom skočil a přitom podrazil vlastního gólmana. Tak jsem si to stáhnul a byl jsem sám před brankou. Viděl jsem, že oba leží, tak jsem střílel prakticky do prázdné branky.

Poprvé jste vyhráli za tři body, ulevilo se vám?

Prohráli jsme dva zápasy, to se prostě stane. Blbé bylo, že to bylo v úvodu extraligy. Ale ta soutěž je hodně vyrovnaná, musíme bodovat doma a z venku sem tam něco přivést.

Trenéři přeházeli útoky, jak se vám hrálo s Petrem Kolouchem a Patrikem Zdráhalem?

Dobře. Ti kluci jsou dobře. Zdrahoš je bruslivý a Kohout to umí nahrát. Řekli jsme si, že do toho půjdeme jednoduše a budeme se tlačit do branky, ať se stane, co se stane. Vyšlo nám to.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články