Hlavní obsah

Jihlava - Jablonec 1:1Jihlava pod Bílkem ukončila čekání na body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Kouřil 0 : 1
74. Rabušic 1 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy v prvním utkání pod vedením nového exreprezentačního kouče Michala Bílka remizovali doma s Jabloncem 1:1 a ukončili sérii tří porážek za sebou. Severočeši vedli po brance Martina Kouřila, Vysočina však po přestávce vyrovnala zásluhou Michaela Rabušice.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Michal Bílek při své premiéře na lavičce Jihlavy.

Článek

Jihlava, která po dnešní domácí výhře Příbrami padla před utkáním na poslední místo tabulky, vstoupila do zápasu dobře. Už v desáté minutě mohl položit základy k první ligové výhře v letošním ročníku kapitán Vaculík, jenže jeho pokus o obstřel gólmana z malého vápna skončil na tyči.

Když neuspěl Rabušic, Zoubele nebo Vaculík, uštědřil domácím fotbalistům favorizovaný Jablonec lekci z efektivity z protiútoku. Trávník z rohu našel centrem přesně hlavu Kouřila, který otevřel skóre. Vysočina se nadále trávila v koncovce a po sólu neuspěl ani Ikaunieks.

Druhý poločas už příliš fotbalového vzruchu nenabídl. Vysočina narážela se svými ofenzivním snažením na dobře zformovanou defenzívu, zatímco Jablonec čekal na rychlé brejky.

Až v 74. minutě se ujal centr Vaculíka, na který si naskočil Rabušic a hlavou vyrovnal. V poslední minutě mohl o prvním vítězství pro Vysočinu rozhodnout Zoubele, ale těsně minut branku. Jihlava tak dokázala po třech zápasech bodovat, naopak Jablonec si prodloužil sérii bez vítězství na pět zápasů.

7. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Jablonec 1:1 (0:1)
Branky: 74. Rabušic - 22. Kouřil. Rozhodčí: Julínek - Paták, Pelikán. ŽK: Urblík - Doležal, Hübschmann, Jiráček. Diváci: 2338.
Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Urblík, Zoubele - Vaculík (83. Batioja), Hronek (46. Dvořák), Ikaunieks (61. Urdinov) - Rabušic. Trenér: Bílek.
Jablonec: Hrubý - Nový, Kouřil, Pernica (45. Končal), Hybš - Jiráček, Hübschman - Mihálik (71. Masopust), Trávník, Tecl - Doležal (83. Wágner). Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: