Hlavní obsah

Riskuj a vyhraj. Dukle sázka na domorodce Hynka vyšla hned na poprvé

Vedl tým už v Jablonci, tam byl ale jen provizorním koučem. Hlavním trenérem fotbalové Dukly byl Jaroslav Hynek oficiálně jmenován až dva dny před derby s Bohemians 1905. Debut zvládl parádně, jeho tým porazil Klokany poprvé od dubna 2012, navíc vysoko 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek zvítězil hned při své premiéře.

Článek
Fotogalerie

Již žádná velká jména. Když Jaroslav Šilhavý po pěti kolech pláchl do Slavie, na Julisce si poradili z vlastních zdrojů. A ukázali na jeho asistenta Jaroslava Hynka, který byl v klubu dlouholetým šéftrenérem mládeže. „Chceme vychovávat nejenom hráče, ale i trenéry, kteří by v budoucnu mohli vést také áčko," avizoval sportovní ředitel Günter Bittengel.

Sázka na svého člověka se Dukle hned na poprvé vyplatila. Novému kouči se před derby rozpadla obrana, chyběli stopeři Šimůnek i Smejakl a bek Podaný. Trenér si vystačil s chlapci z juniorky, kterou léta vedl. Na stopera postavil teprve ke třetímu ligovému startu dvacetiletého Michala Bezpalce, původem záložníka, kraj obrany zase svěřil jen o rok staršímu Dominiku Preislerovi, který si připsal 10. ligový start.

Především Bezpalec přitom patřil k nejlepším hráčům derby. „Byl to risk, ale Míšu jsem vedl čtyři roky, takže mu věřím. Při jeho nasazení jsem byl klidný," pochvaloval si Jaroslav Hynek. „Bezpalec hrál v juniorce stopera dlouhou dobu, adaptoval se. Lepším řešením pro mě byl mladík, který potřebný post hraje, než promíchat celou obranu. Ani na chvíli jsem tedy o jiném řešení nepřemýšlel."

Krásně splněno. Dvě slova mu stačila...

Riskoval. A vyhrál. „Byl jsem před svým domácím debutem nervózní. Kdybych měl derby zhodnotit dvěma slovy, tak řeknu krásně splněno. Obrovská spokojenost. Pro nás bylo důležité, abychom se odrazili do podzimu a mohli pracovat ve větším klidu. Bodů jsme měli málo. Je krásné, že jsme vyhráli doma při mé premiéře," radoval se.

Dukle pochopitelně nahrálo, že za stavu 1:1 byl těsně před přestávkou vyloučen hostující obránce Havel. Klokani tak šli do druhé půle o deseti. A padli. „Pro některé týmy by přesilovka nebyla až takovou výhodou. My chceme tvořit a hrát, takže našemu naturelu vyloučení jednoznačně pomohlo. Jsem rád, že jsme převahy využili a dali krásné góly," poukázal Hynek.

Reklama