Hlavní obsah

Jablonec - Ml.Boleslav 1:2Tecl dal gól, ale neproměnil penaltu. Boleslav jde po výhře v Jablonci do čela ligy!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Mebrahtu 0 : 1
63. Tecl 1 : 1
75. Přikryl 1 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v páteční předehrávce 8. kola ePojisteni.cz ligy na hřišti Jablonce 2:1 a minimálně na jeden den poskočili do čela tabulky před Zlín. Středočechy poslal do vedení v 9. minutě Mebrahtu. Zkraje druhé půle mohl srovnat Tecl, nařízený pokutový kop ale neproměnil. Stejný hráč si spravil chuť v 63. minutě, kdy krásně z voleje překonal brankáře Diviše. Jenže zelenobílí se bodového zisku nakonec nedočkali, o triumfu hostů totiž rozhodl v 75. minutě Přikryl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu, který vstřelil Golgol Mebrahtu (druhý zprava).

Článek
Fotogalerie

Jabloneckému kouči Frťalovi vypadli před zápasem oba elitní stopeři Beneš s Pernicou a ve středu obrany tak nastoupila dvojice Vojtěch Kubista a Kouřil. A právě po zaváhání druhého jmenovaného otevřela Boleslav skóre.

Hostující Douglas da Silva poslal dlouhý balon na nabíhajícího Mebrahtua, který si šikovně obhodil Kouřila a přízemní střelou na zadní tyč překonal Hrubého. Australský útočník skóroval v pátém z posledních šesti soutěžních duelů a ve čtvrtém po sobě.

Mladé Boleslav po rychlém vedení dobře bránila a nepouštěla soupeře k velkým šancím. Z domácích v první půli zahrozili jen hlavičkující Doležal a po něm Mehanovič, jehož střelu ve 20. minutě vyrazil brankář Diviš.

To hosté byli nebezpeční hlavně po brejcích a dvakrát mohl zvýšit Mebrahtu. Nejprve z protiútoku po Chramostově přihrávce zamířil mimo a pak v 31. minutě sám před bránou trefil jen domácího gólmana.

Tecl zahodil penaltu, poté ale srovnal

Do druhé půle poslal jablonecký trenér střídajícího Tecla a domácí přidali. V 52. minutě pálil Doležal a Diviš pak vyrazil na roh. Po něm ve vápně po souboji s Kúdelou spadl Kouřil a rozhodčí Marek nařídil proti hostům pokutový kop. Tecl však z penalty překopl branku.

Po hodině hry měl další velkou šanci Mebrahtu, jenže znovu trefil jen domácího brankáře. Z následného rohu se neprosadil ani Hůlka a hosty pak zahozené možnosti mrzely. Na levé straně se totiž v 63. minutě probil Hybš, poslal centr do vápna a Tecl s pomocí břevna překonal Diviše. Dal první gól v lize od dubna.

Přikryl vrátil hostům vedení

Kouč hostů Kalvoda zareagoval na narůstající domácí převahu střídáním a nasadil zkušeného Mageru. Mladoboleslavští ožili a v 75. minutě znovu vedli. Pauschek se pustil do odvážného průniku, nacentroval do šestnáctky a Přikryl dostal balon z voleje přes domácího brankáře do sítě. Stejně jako Tecl skóroval v lize poprvé od dubna.

Za minutu tentokrát vyhrál další souboj s Přikrylem gólman Hrubý, který se v 84. minutě blýskl i proti Vukadinovičově střele a především Magerově dorážce. K vyrovnání to už ale Jablonci nepomohlo.

Boleslav vyhrála počtvrté z posledních pěti kol, naopak Jablonci nevyšla odveta za prohrané finále domácího poháru a v lize nezvítězil už pošesté za sebou.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 63. Tecl - 9. Mebrahtu, 75. Přikryl. Rozhodčí: Marek - Ratajová, Peřina. ŽK: Masopust, Mehanovič, Mihálik, Hybš - Kúdela, Přikryl. Diváci: 1741.
Jablonec: Hrubý - Nový, V. Kubista, Kouřil, Hybš - Hübschman - Masopust (46. Tecl), Jiráček, Mihálik (77. Wágner) - Mehanovič (61. Pospíšil) - Doležal. Trenér: Frťala.
M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Douglas da Silva, Hůlka, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Mareš (87. Takács), Kalabiška (64. Vukadinovič) - Mebrahtu, Chramosta (67. Magera). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články