Hlavní obsah

Liberec - Třinec 0:3Třinec nezastavil ani obhájce titulu Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Chmielewski 0 : 1
44. Růžička 0 : 2
60. Dravecký 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili v 6. kole hokejové Tipsport extraligy na ledě úřadujícího mistra z Liberce 3:0 a i nadále si tak drží neporazitelnost. Po šesté výhře v řadě vedou Oceláři tabulku s náskokem jednoho bodu před chomutovskými Piráty. Naopak Liberec prohrál druhý ze tří domácích zápasů a v tabulce klesnul na pátou pozici. O branky vítězů se postarali Aron Chmielewski, Martin Růžička a Vladimír Dravecký. Brankář Šimon Hrubec vychytal druhé čisté konto za sebou, neinkasoval už 141 minut.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z branky.

Článek

Liberečtí vstoupili do utkání aktivněji a Hrubec musel hned v úvodu zápasu řešit několik ošemetných situací. První šance hostů přišla až po sedmi minutách hry: Marosz nabil Chmielewskému, ale i Lašák byl pozorný.

Ve 12. minutě fauloval domácí Špaček, minutu poté ho následoval na trestnou lavici Vitásek a Oceláři tak měli k dispozici téměř minutovou přesilovku v pěti proti třem. Hosté zasypali Lašáka několika ostrými ranami, nicméně vedoucího gólu se nedočkali. V závěrečných vteřinách první třetiny se domácí obranou šikovně proháčkoval Hrňa, ve skórování mu však zabránil faul Lakatoše.

V úvodu druhého dějství tak hráli Třinečtí početní výhodu, Liberec se ale v pohodě ubránil. Přesto šli do vedení hosté. Ve 23. minutě střílel Marosz a jeho střelu doklepl do sítě volný Chmielewski. Bílí Tygři mohli odpovědět v následné přesilové hře, nesehráli ji ale vůbec dobře a Hrubce prakticky neohrozili. Dobrou šanci měl poté Bližňák, Hrubec se vyznamenal. Následně si na něj nepřišli ani Bulíř s Radivojevičem.

Třetí část začala náporem úřadujícího mistra. Velkou šanci měl Jelínek, ani nadvakrát však Hrubce nepřekonal. Na druhé straně pak měl obrovskou příležitost Chmielewski, na něhož zívala prázdná branka. Třinecký útočník ji trestuhodně přestřelil. Hosty to ale příliš nemrzelo, neboť o pár vteřin později využil početní výhodu Martin Růžička - 0:2.

Domácí se poté okrádali o možnost většího náporu vlastní nedisciplinovaností. Dvě minuty před koncem domácí trenér Pešán odvolal Lašáka a Liberec to zkoušel se šesti hráči v poli. Kýžené branky se však domácí nedočkali, naopak rozdíl skóre utkání navýšil Dravecký.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Chmielewski (Marosz), 44. M. Růžička (Roth), 60. Dravecký (Rákos, Kreps). Rozhodčí: Hodek, Krob - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 5143.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - Ordoš, Lakatoš, Vantuch - Mikyska, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Kania - J. Petružálek, Kane, M. Růžička - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice