Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 0:1Bakoš znovu proti Teplicím úřadoval, na Stínadlech vystřelil Plzni výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Bakoš 0 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Gól plzeňského útočníka Marka Bakoše rozhodl sobotní duel 8. kola fotbalové ligy v Teplicích. Ty s favoritem držely krok, osudným se jim stalo jedno zaváhání v obraně v závěru prvního poločasu. Slovenský kanonýr je na Severočechy specialistou, neboť jim v posledních 8 zápasech dal 7 gólů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský útočník Marek Bakoš (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči gól - ilustrační foto.

Článek

Do branky Plzně se vrátil Kozáčik, už v 3. minutě musel vytáhnout pohotový zákrok proti střele Vaněčka, který se obtočil kolem Hubníka. Dorážka Urmy zblízka skončila na břevně!

V 15. minutě po samostatné akci střílel z dobré pozice domácí Fillo, ovšem nad. Poté se dostal k hlavičce explzeňský záložník Hora, vedl si však stejně jako krátce před ním Fillo.

Viktoria se k ohrožení teplické branky nedostávala. První vážnější útok hosté vyprodukovali v 40. minutě, jenže finální přihrávku Zeman pokazil. O dvě minuty později už ale mistr udeřil: Petržela si nádherně narazil s Hořavou, přihrál pod sebe Bakošovi, který zblízka s přehledem uklidnil míč pod břevno. V síti Severočechů tak skončila první plzeňská střela, která mířila mezi tyče.

Po přestávce se děj dlouho odehrával výhradně mezi šestnáctkami. Až v 63. minutě se zjevil teplický stoper Lüftner po centru z přímého kopu sám na penaltě, hlavičkoval však zbrkle nad. Vyrovnat mohl v 84. minutě střídající Potočný, ale ani on hlavičku nenamířil přesně.

8. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 43. Bakoš. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Petržela (Plzeň). Diváci: 4751.
Teplice: Grigar - Vondrášek (61. Vachoušek), Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kodeš (80. Potočný) - Fillo, Hora, Urma (70. Nivaldo) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (87. Řezník), Kace, Hořava, Zeman - Duriš (57. Poznar), Bakoš (75. Hrošovský). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: