Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 2:4Kometa uspěla ve Varech a stíhá v tabulce vedoucí Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Nečas 0 : 1
8. Gorčík 1 : 1
12. Vondráček 1 : 2
13. Dujsík 2 : 2
28. Trška 2 : 3
38. Vondráček 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Brna zvítězili v nedělní dohrávce 6. kola Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů 4:2 a posunuli se na druhé místo tabulky o bod za vedoucí Třinec. Kometa si rozhodující náskok vypracovala v druhé třetině, v níž se trefili Trška a Vondráček, který v zápase skóroval dvakrát. Pětačtyřiceti zákroky pomohl Moravanům k výhře brankář Karel Vejmelka. Energie si připsala pátou porážku v sezóně a zůstává předposlední.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Komety se radují z gólu proti Karlovým Varům. Vlevo je střelec Martin Nečas, vpravo obránce Ondřej Němec.

Článek
Fotogalerie

Kometa se do vedení dostala již ve třetí minutě, když po zmatcích v karlovarské obraně otevřel skóre Nečas. Sedmnáctiletý talent si tak připsal premiérový gól v extralize.

Energie dokázala na jeho trefu rychle odpovědět. Vejmelka sice zlikvidoval Stloukalovu šanci i Tomečkův samostatný nájezd a se svými spoluhráči přečkal i krátké dvojnásobné oslabení, v pokračující klasické přesilovce jej ale překvapil střelou od mantinelu Gorčík.

Ve 12. minutě opět po velké minele domácích na vlastní modré čáře vrátil Kometě vedení Vondráček, který střelou z mezikruží nedal Závorkovi šanci. Západočeši ale opět srovnali s favoritem krok, o 50 sekund později vyrovnal Dujsík, který přišel do lázeňského města v létě z Brna.

Trška s Vondráčkem zařídili Kometě náskok

V 28. minutě mohl posunout domácí do vedení Kindl, výborného Vejmelku však nepřekonal a prakticky z protiútoku překonal domácího gólmana střelou zápěstím Trška. Karlovy Vary byly i nadále aktivní, příležitosti ale neproměnili Stloukal ani Tomeček.

Kometě se v úvodu sezóny daří, bodovala ve všech odehraných zápasech a herní pohodu potvrdila v 38. minutě. Po útočném výletu Ondřeje Němce a jeho efektní zadovce podruhé v utkání nekompromisně zakončil Vondráček.

Jedinečnou možnost na snížení měl dvě minuty po zahájení třetí třetiny Rachůnek, ale zcela sám před odkrytou brankou nedokázal zpracovat puk. Aktivitu Energie soupeř "hasil" za cenu nedovolených zákroků, domácí však ani jednu ze tří přesilovek v poslední dvacetiminutovce i kvůli vynikajícímu výkonu Vejmelky nevyužili.

Brno tak uspělo i ve třetím zápase na soupeřově kluzišti. Západočeši doma proti Kometě vyšli bodově naprázdno poprvé po jedenácti zápasech.

Dohrávka 6. kola hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:4 (2:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Gorčík (Harkabus), 13. Dujsík (Mullane, Skuhravý) - 3. Nečas (M. Kvapil), 12. Vondráček (Dočekal, L. Zábranský ml.), 28. Trška (J. Hruška, Dočekal), 38. Vondráček (V. Němec, O. Němec). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 3265.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, Baránek, Sičák, Benák, T. Dvořák, M. Rohan - Kindl, Stloukal, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Mullane - Gorčík, Matuš, Harkabus - Flek, Gríger. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Guláši, Trška, Malec, L. Zábranský ml., F. Král - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, J. Hruška, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.
Kanadské bodování:
1. Kvapil (Kometa Brno)
-. Poletín (Chomutov)
-. V. Hübl všichni 6 zápasů/7 bodů (4 góly + 3 asistence)
4. Lukeš (oba Litvínov)
-. Bulíř (Liberec) oba 6/7 (3+4)
6. Hyka (Mladá Boleslav)
-. Vondrka oba 6/7 (2+5)
8. Huml (oba Chomutov)
-. Jarůšek (Mladá Boleslav)
-. P. Vrána (Sparta) všichni 6/6 (4+2)

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice