Hlavní obsah

Leganés - Valencie 1:2Valencie se díky výhře nad Leganés dostala z pásma sestupu

Fotbalisté Valencie porazili v 6. kole španělské ligy Leganés na jeho hřišti 2:1. Skóre otevřel domácí Alexander Szymanowski, na jeho branku ale odpověděli Nani a Mario Suárez. Jediný střelec nováčka ligy následně neproměnil penaltu, dočasný valencijský kouč Salvador "Voro" González tak dovedl tým k vítězství i ve druhém zápase po odvolání Paka Ayesterána.

Článek

Pod bývalým trenérem prohrála Valencie úvodní čtyři zápasy sezóny. S jeho prozatímním nástupcem Gonzálezem je stoprocentní a po výhrách nad Alavésem a Leganés se klub poprvé v sezoně dostal z pásma sestupu.

Valencii ke třem bodům výrazně pomohl brankář Diego Alves, který v 62. minutě zneškodnil pokutový kop Szymanowského. Pro brazilského gólmana to byl už 17. úspěšný zákrok z 35 penalt, kterým se ve španělské lize postavil. Překonal tak rekord Andoniho Zubizaretty s 16 zlikvidovanými penaltami, bývalý brankář Barcelony či Valencie má však výrazně horší úspěšnost, neboť čelil 102 kopům.

Právě Szymanowski dal v 21. minutě úvodní gól zápasu, jenže deset minut před poločasem dokázal srovnat Nani. Jeho zásah doprovázely protesty domácích, sudí však střet valencijského útočníka s brankářem jako faul neposoudil. V 52. minutě pak o druhé výhře svého celku v sezóně rozhodl vítězným gólem Suárez.

Atlético udolalo La Coruňu

Vítězství slavili také fotbalisté Atlética Madrid, kteří nejtěsnějším rozdílem porazili La Coruňu. Práci jim výrazně usnadnil hostující Fajkal Fadžr, jenž v rozpětí deseti minut v závěru prvního poločasu dostal dvě žluté karty.

Proti oslabenému soupeři se prosadil v 70. minutě Antoine Griezmann pátým gólem v ročníku. Dotáhl se tak na lídra střelecké tabulky Luise Suáreze z Barcelony. Zároveň potvrdil, že proti La Coruni se mu tradičně daří, v devíti ligových zápasech proti tomuto celku skóroval už pošesté.

Atlético tak po šestém kole nadále drží krok s vedoucí dvojicí. Na první Real Madrid mu chybějí dva body, na druhou Barcelonu jeden.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Leganés - Valencie 1:2 (21. Szymanowski - 34. Nani, 52. Suárez)
Atlético Madrid - La Coruňa 1:0 (70. Griezmann)
Villarreal - Pamplona 3:1 (5. Pato, 24. Bruno z pen., 39. Sansone - 45.+1 Torres z pen.)
Espaňol Barcelona - Vigo 0:2 (90.+1 Rossi, 90.+3 Sisto).

Reklama