Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 5:6 PPSýkora zajistil Pardubicím první výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kämpf 1 : 0
11. Poletín 2 : 0
17. Schaus 2 : 1
18. Vondrka 3 : 1
26. P. Sýkora 3 : 2
33. Hubáček 3 : 3
35. Hubáček 3 : 4
36. Kaše 4 : 4
39. Redenbach 4 : 5
40. Růžička 5 : 5
61. P. Sýkora 5 : 6
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Pardubic zvítězili v 7. kole extraligy na ledě dosud neporaženého Chomutova 6:5 v prodloužení. Piráti přitom vedli 3:1 po první třetině, ale během druhé prohrávali 3:4 a 4:5. Pardubice tak dosáhly na své první body v sezóně, Severočechům se nepodařilo vyrovnat klubový rekord v počtu sedmi výher v řadě. Hosty dovedl k výhře útočník Petr Sýkora. Připsal si tři body za dva góly a nahrávku, zápas rozhodl v čase 60:23.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pardubický šéftrenér klubu a konzultant A týmu Vladimír Martinec.

Článek

Hosté se s přeskupenými útoky, které sestavili noví trenéři v čele s Pavlem Rohlíkem a Vladimírem Martincem, zpočátku hledali. Během úvodních více než deseti minut se do útočného pásma podívali jen zcela sporadicky a navíc nebyli dostatečně kompaktní ani v obraně, čehož využili Kämpf s Poletínem a zajistili Severočechům vedení 2:0.

V 17. minutě sice probudil svůj tým k životu svou první extraligovou trefou Schaus, jenže krátce poté se provinil proti pravidlům faulující navrátilec do Pardubic Redenbach a Vondrka ho poslal předčasně zpět na led už po 27 vteřinách. Obnovil tak zároveň dvoubrankový náskok svých barev.

Ačkoliv se po první třetině zdálo, že s chutí hrající Chomutov bude náskok průběžně ještě navyšovat, opak byl pravdou. A vystřízlivění z poklidné cesty za sedmou výhrou v řadě přišlo v krátkém sledu.

V polovině 26. minuty uspěl při přesilovce kanonýr Sýkora trochu nenápadnou ranou takřka od modré čáry. Po polovině základní hrací doby využil Hubáček Skinnerovy brusle k vyrovnání na 3:3, pak hosté přečkali bez úhony přečíslení Vondrky s Humlem a ve 35. minutě udeřil Hubáček podruhé, když tentokrát skóroval za pomoci brusle Kämpfa.

Obrovská radost Dynama měla ale jepičí život. Po 46 vteřinách zužitkoval Vondrkovu nabídku Kaše a vyrovnal. Ani to však ještě nebylo z divoké druhé třetiny vše. Na začátku 39. minuty pykal Vondrka a ani on nepobyl na lavici hanby dlouho - po 21 sekundách oslavil návrat na východ Čech Redenbach.

V tomto případě si Pardubičtí vychutnávali vedení déle, ale o pouhou jednu vteřinu: Kaše našel parádně Růžičku a domácí forvard měl při zakončení snadnou práci, přestože gólman Štěpánek se ještě rychlým skluzem snažil opětovnému vyrovnání zabránit.

Třetí dějství bylo už o poznání opatrnější, přesto měli zejména Chomutovští v jeho druhé polovině šance na to, aby vývoj zlomili na svou stranu a dosáhli na všechny tři body. Jenže Vondrka a Kämpf v těch největších neuspěli, hosté tak v šestém vystoupení v ročníku mohli slavit první bod. Po brzkém Sýkorově zásahu v prodloužení pak i první výhru.

7. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 5:6 v prodl. (3:1, 2:4, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kämpf (Koblasa, Poletín), 11. Poletín (Skinner, Hřebejk), 18. Vondrka (Huml, Poletín), 36. D. Kaše (Vondrka), 40. V. Růžička ml. (D. Kaše, Valach) - 17. Schaus (Mallet, Rapáč), 26. P. Sýkora (Rolinek, Redenbach), 33. Hubáček (Nahodil), 35. Hubáček (Nahodil), 39. Redenbach (P. Sýkora, Rolinek), 61. P. Sýkora (Redenbach, Schaus). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:1, navíc Leduc (Pardubice) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4529.
Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, J. Mrázek - Skokan, Huml, Vondrka - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Pardubice: Štěpánek - Schaus, Ščotka, Leduc, Ovčačík, Bokroš, Havlík, od 33. navíc Nedbal - P. Sýkora, Redenbach, Klimenta - Bárta, Nahodil, Hubáček - F. Zadina, T. Kaut, Rolinek - Mallet, D. Tomášek, Rapáč. Trenéři: Rohlík, V. Martinec, Mikeska a K. Beran.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín