Hlavní obsah

Brno - Litvínov 7:1Kometa hladce porazila Litvínov, dva góly dala v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Gula 0 : 1
5. Štencel 1 : 1
11. Dočekal 2 : 1
30. Dočekal 3 : 1
36. Káňa 4 : 1
41. Čermák 5 : 1
42. Erat 6 : 1
58. O. Němec 7 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili v 7. kole extraligy Litvínov hladce 7:1 a udrželi si druhé místo v tabulce s jednobodovou ztrátou na lídra soutěže Třinec. K vysokému vítězství pomohly Brňanům dva góly ve vlastním oslabení. Dvě branky a jednu asistenci si připsal Martin Dočekal a tři body zaznamenal za gól a dvě přihrávky také Jan Káňa.

Foto: Václav Šálek, ČTK

(Zleva) brankář Litvínova Tomáš Halász, kapitán Brna Leoš Čermák a Richard Nejezchleb.

Článek

Hned v úvodu zápasu potvrdil Litvínov jednu ze svých silných zbraní v podobě početní převahy. První přesilovku v utkání zužitkoval ve třetí minutě obránce Gula, který dotlačil do sítě odražený kotouč po Nejezchlebově střele. Kometa rychle odpověděla stejným způsobem, z početní výhody vyrovnal dělovkou od modré čáry Štencel.

Dravěji hrající Brňané postupně získali územní převahu, Severočeši měli hlavní nebezpečí v produktivní Hüblově řadě. Z tlaku se podařilo Brňanům přidat v 11. minutě druhou branku, když Káňovo nahození kotouče tečoval před brankářem Halászem pohotově Dočekal.

Severočeši zvýšili v úvodu druhé třetiny aktivitu, vypracovali si územní převahu, v koncovce si neporadili s brankářem Vejmelkou. Kometa vyrážela k rychlým protiútokům, ovšem Vojtěch Němec a Hruška nevyzráli při sólových nájezdech na gólmana Halásze.

Postupně převzali domácí hokejisté režii zápasu do svých rukou. Začali přehrávat soupeře v osobních soubojích a z tlaku přidali další dvě branky Dočekal s Káňou. Naopak Litvínov měl nejblíže ke korigování výsledku v oslabení, kdy Pavelka po úniku trefil tyčku.

Pohroma postihla Severočechy hned v úvodu závěrečné třetiny, kdy při přesilovce inkasovali v rozmezí 54 sekund po střelách Čermáka a Erata rychlé dva góly a definitivně ztratili naději na případný zvrat. Střelecký účet uzavřel při přesilovce svým prvním extraligovým gólem v dresu Brna obránce Ondřej Němec.

Kometa oplatila Litvínovu dvě domácí prohry z minulé sezóny, po posledním debaklu 1:6 ze začátku února ukončil svou brněnskou misi trenér Alois Hadamczik.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 5. Štencel (Haščák), 11. Dočekal (J. Káňa II), 30. Dočekal (J. Káňa II, F. Král), 36. J. Káňa II (Trška, L. Čermák), 41. L. Čermák (Dočekal), 42. M. Erat (Trška, J. Hruška), 58. O Němec (M. Erat, M. Kvapil) - 3. Gula (Nejezchleb). Rozhodčí: Hodek, Horák - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc R. Hanzl (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 7422.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Guláši, Trška, Malec, F. Král - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, J. Hruška, Dymáček - Gajarský. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.
Litvínov: Halász - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Gerhát - Jurčík, M. Hanzl, T. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec