Hlavní obsah

Pardubice - Brno 3:4 PPVojtěch Němec zajistil Brnu výhru v prodloužení na ledě Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hubáček 1 : 0
21. Haščák 1 : 1
25. Rolinek 2 : 1
36. Haščák 2 : 2
50. Hruška 2 : 3
60. Rolinek 3 : 3
65. Němec 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno vyhráli v 8. kole Tipsport extraligy v Pardubicích 4:3 po prodloužení, když o tříbodovou výhru přišli v poslední minutě základní hrací doby. Východočeši v utkání dvakrát vedli, ale hosté pokaždé srovnali a v 50. minutě skóre dokonce otočili. Dynamo si dokázalo gólem v oslabení vynutit prodloužení, které ale následně rozhodl pro Kometu osamocený Vojtěch Němec. Pardubice pod novými trenéry bodovaly i ve druhém utkání, i nadále jsou ale poslední. Kometa zůstala druhá.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Vojtěch Němec (vlevo) střílí v prodloužení vítězný gól Komety. Vpravo se snaží zabránit brance pardubický brankář Jakub Štěpánek.

Článek

Pardubice vedl poprvé v domácím zápase nově sestavený trenérský štáb v čele s legendou Martincem. Samotné utkání začala lépe Kometa a Štěpánek v pardubické brance musel v úvodu likvidovat šance Dvořáka a Tršky. Dynamo se k pořádné možnosti dostalo až po deseti minutách, ale Sýkora branku přestřelil.

Skóre se poprvé měnilo ve 13. minutě, kdy Schaus připravil vyloženou šanci Hubáčkovi a brněnský rodák snadno doklepl kotouč do branky. Ofenzivní snahu Komety táhl především první útok, ale vyrovnání zařídila na startu druhé části druhá formace a chytře tečující Haščák. Pardubice postupně začínaly tahat za kratší konec, přesto se znovu dostaly do vedení, když se z prostoru na brankovišti trefil Rolinek.

Kometa po inkasované brance vystupňovala tempo a zejména v přesilovkách rozpoutávala před Štěpánkem pořádný kolotoč. Domácí brankář však zachránil hubený zákrok jak při šanci Erata, tak i při těžké střele Káni. Po ráně Štencla pak dokonce zvonila tyčka. Ve 36. minutě ale ani pardubickým fantom nestačil na přesnou střelu Haščáka v početní výhodě. Dynamo si málem vzalo náskok okamžitě zpět, jenže Sýkora mířil jen do tyče.

Prodloužení ukončil Němec

Vyrovnaný stav nutil oba týmy k velké opatrnosti, a tak měl ve třetí části na delší dobu jedinou pořádnou šanci Klimenta, který nedokázal z hranice brankoviště prostřelit Vejmelku. V 50. minutě šla Kometa poprvé v zápase do vedení, když Hruškova rána propadla Štěpánkovi do branky.

Dynamo se k ohrožení Vejmelky nemohlo pořádně dostat, naopak dvě šance na hattrick neproměnil Haščák. Kometa dostala v závěru třetí třetiny k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku, ale stejně těsné vedení neudržela. Už při klasickém oslabení se před Vejmelku probil Rolinek a 50 vteřin před třetí sirénou srovnal.

V prodloužení se dlouho na puku drželi hokejisté Brna, ale nebezpečnou střelu vyslal až po dvou minutách Schaus. Na druhé straně Štěpánek skvělým zákrokem zlikvidoval šanci Čermáka. Rozhodnutí padlo 44 vteřin před koncem nastavení, když Vojtěch Němec zůstal osamocený na brankovišti a po rychlé kličce zasunul kotouč do branky.

8. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:4 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Hubáček (Schaus, Bárta), 25. Rolinek (Mallet, D. Tomášek), 60. Rolinek (Hubáček) - 21. Haščák (Kováčik, Zaťovič), 36. Haščák (Kováčik), 50. J. Hruška, 65. V. Němec (M. Kvapil, Trška). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8083.
Pardubice: Štěpánek - Ščotka, Schaus, Ovčačík, Leduc, Havlík, Bokroš - P. Sýkora, Redenbach, Klimenta - Bárta, Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - F. Zadina, T. Kaut, Rapáč. Trenéři: V. Martinec, Rohlík, Mikeska a K. Beran.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Vágner - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa - T. Vondráček, J. Hruška, Dymáček - Dvořák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.

Reklama