Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 2:5Vary počtvrté v řadě prohrály, nestačily doma na Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kučný 0 : 1
15. Pabiška 0 : 2
23. Vampola 0 : 3
27. Lenc 0 : 4
29. Sičák 1 : 4
31. Mullane 2 : 4
60. Žejdl 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 8. kole Tipsport extraligy doma s Mladou Boleslaví 2:5 a po čtvrtém nezdaru za sebou zůstali i nadále předposlední. Středočeši, kteří ve 27. minutě vedli již 4:0, jsou pátí. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Bruslařského klubu podílel Lukáš Žejdl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavští hokejisté se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Energie přitom stejně jako v předchozích domácích zápasech začala aktivně a na hostující branku střílela ze všech možných pozic. Největší příležitost ke skórování měl Rachůnek, který však z bezprostřední blízkosti nedokázal bekhendovou střelou přehodit Lukášův beton.

Při signalizovaném vyloučení jednoho z domácích hráčů to byly naopak hosté, kdo otevřel skóre. Nahození Kučného za modrou skončilo za zády překvapeného Honzíka.

O několik vteřin později mohl navýšit vedení Středočechů Lenc, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil branku. Přidat druhý gól se podařilo až v 15. minutě Pabiškovi, který po nezištné přihrávce Urbana zůstal zcela osamocen před domácím gólmanem. Hráči z lázeňského města mohli paradoxně korigovat výsledek ve vlastním oslabení, při přečíslení dvou na jednoho však šanci zahodil Stloukal.

Ve 23. minutě při vyloučení Benáka využil přesilovou hru střelou pod horní tyči Vampola a o čtyři minuty později to s šancemi domácích na bodový zisk vypadalo ještě hůře. Po přečíslení dvou na jednoho počtvrté překonal Honzíka střelou po ledě Lenc. Pro karlovarského gólmana následně duel skončil, nahradil jej Závorka.

Žejdl zpečetil výhru Boleslavi

Ve 29. minutě nepříznivé skóre pro domácí korigoval Sičák, který si sjel až před branku a zužitkoval ideální nahrávku Skuhravého. Gól domácí nabudil, zvýšili aktivitu a v přesilové hře se jim podařilo přidat další branku. Lukáše prostřelil Američan Mullane, který si tak připsal premiérovou extraligovou trefu.

Pro hosty mohlo být ještě hůře ve chvíli, kdy krátce po sobě usedli na trestnou lavici Vampola a Kučný, Energie však 104 vteřin trvající přesilovku pět na tři nevyužila.

Ve třetím třetině si i přes narůstající počet vyloučených udržovala Boleslav svůj bezpečný dvoubrankový náskok. Karlovarským hráčům nešla upřít snaha, ale jenom ta na zkušené mužstvo zelenobílých nestačila. Pokus o zkorigování nepříznivého výsledku odvoláním Závorky z branky v poslední minutě utkání potrestal Žejdl a střelou do prázdné branky dal výsledku definitivní podobu.

8. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Sičák (Skuhravý, Mullane), 31. Mullane (Sičák) - 6. Kučný (Jonák, Žejdl), 15. L. Pabiška (Urban, Jonák), 23. Vampola (Žejdl, Stříteský), 27. Lenc (Urban), 60. Žejdl (Vampola, Klepiš). Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. Diváci: 2548.
Karlovy Vary: Honzík (28. Závorka) - Dujsík, Harant, M.Rohan, Sičák, Benák, T. Dvořák - Kindl, Stloukal, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Mullane - Gorčík, Matuš, Kohout - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Mladá Boleslav: Lukáš - Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný - Lenc, Musil, Hyka - Pacovský, Klepiš, M. Látal - Žejdl, Vampola, Orsava - L. Pabiška, Urban, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama