Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 2:1 SNOlomouc udolala mistra, nájezdy rozhodl Strapáč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Lakatoš 0 : 1
57. Mikúš 1 : 1
65. Strapáč (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 8. kole Tipsport extraligy Liberec 2:1 po samostatných nájezdech a napravili tak předešlé domácí zaváhání proti Třinci. O výhře nad úřadujícím mistrem rozhodl ve třetí sérii nájezdů Petr Strapáč.

Foto: ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu. Ilustrační snímek.

Článek

Na úvodní šanci duelu čekali diváci do páté minuty, domácí Ostřížek však po individuální akci trefil jen boční síť. Po buly následně střílel Vyrůbalík a Eberle z dorážky jen těsně minul. V 10. minutě zahrozili hosté, Bulíř si rychle dobruslil volný puk, ale nedokázal najít místo v Konrádově postavení.

Další možnost pak měl ve vlastním oslabení Stránský, slovenský gólman však Hanáky při brejku tři na jedno podržel. V pokračující přesilovce Olomouce nedostal puk za gólmana hostí Willa dorážející Ostřížek. Liberecký Bartovič po své střele, která zapadla obloučkem za Konráda, už zvedal ruce, ale puk poskakující na brankové čáře uklidil v poslední chvíli Jaroměřský.

Ve 23. minutě šli hosté z nenápadné akce do vedení. Vantuch pohotově vypálil, Lakatoš byl u puku vyraženého Konrádem první a "hodil" mu ho nad lapačku. Domácí se dlouho nemohli dostat přes obranu Liberce, až ve 33. minutě vyzkoušel Willa neúspěšně Knotek. Hosté mohli navýšit vedení v přesilovce, Bližňák naštěstí pro Olomouc ve velké příležitosti přestřelil branku. Konrád pak zachránil domácí v posledních vteřinách druhé části při tutovce Stránského.

Strapáč ukončil nájezdy

Do třetí třetiny stáhli domácí trenéři hru na tři pětky a ve 44. minutě se objevil mezi kruhy volný Ostřížek, mířil však jen do Willa. Olomouc se snažila dobýt libereckou defenzívu, ale soupeř Hanáky do střeleckých prostorů nepouštěl. Až necelé čtyři minuty před koncem našel zadovkou Ostřížek volného Juraje Mikúše, kterému se podařilo vyrovnat.

Zápas tak dospěl po remíze 1:1 do prodloužení. V něm chyboval Radivojevič, fauloval Knotka a domácí útočník jel trestné střílení, které ale Will chytil. Olomouc nevyužila v prodloužení ani dvě krátké přesilovky, a tak vítěze určily až nájezdy. V nich byli ale úspěšnější domácí. Willa překonali Eberle a Strapáč, Konráda jen Bližňák.

8. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 2:1 po sam. náj. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 57. J. Mikúš (Ostřížek, Laš), rozhodující nájezd Strapáč - 23. Lakatoš (Vantuch). Rozhodčí: Polák, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc Bartovič 10 min., Ševc (oba Liberec) 10 min a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4211.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Matai, J. Mikúš, Burian - Fořt, Herman, Diviš. Trenéři: Venera a Tomajko.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Pyrochta, Mojžíš - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - Lakatoš, Mikyska, Vantuch - Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: