Hlavní obsah

Swansea - Liverpool 1:2Reds stoupají tabulkou. Podle Scholese mohou získat titul

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili ve Swansea 2:1 a v anglické lize vyhráli už počtvrté v řadě. Obrat dokonal v 84. minutě z penalty James Milner. Bývalý anglický reprezentant a hvězdný záložník Manchesteru United Paul Scholes si dokonce myslí, že Liverpool v této sezóně může získat v Premier League mistrovský titul.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Borja Baston ze Swansea (v bílém) a Dejan Lovren z Liverpoolu.

Článek

Výhrou nad Labutěmi se Reds posuznuli již na druhou příčku neúplně tabulky, přičemž již zdolali obhájce trofeje Leicester (4:1), Chelsea (2:1) i Arsenal (4:3).

Kvalitní výkony někdejšího úhlavního rivala vyzdvihl i Scholes, který dokonce věří, že hráči kolem trenéra Jürgena Kloppa mohou získat titul v nejvyšší anglické soutěži.

„Liverpool vypadá jako tým, který může vyhrát ligu," řekl pro BT Sport. „Pro United to bude velká zkouška. Myslím, že vzájemný zápas skončí remízou." Derby mezi velkými rivaly se bude hrát 17. října.

Výhra ve Swansea se nerodila lehce. Skóre brzy otevřel domácí Fer, po přestávce ale vyrovnal Firmino a v 84. minutě završil obrat Milner z penalty. Firminova branka byla 650. gólem Liverpoolu na soupeřově hřišti v historii Premier League. Ve venkovních zápasech stříleli lépe jen hráči Manchesteru United (800), Arsenalu (704) a Chelsea (665).

Chelsea nepřipustila třetí ligovou porážku v řadě a na hřišti Hullu zvítězila 2:0. Ještě horší sérii ukončil West Ham. Díky remíze 1:1 s Middlesbrough uhrál první bod po čtyřech prohrách, teprve čtvrtý v sedmi zápasech.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Swansea - Liverpool 1:2 (8. Fer - 54. Firmino, 84. Milner z pen.),
Hull - Chelsea 0:2 (61. Willian, 67. Costa),
Sunderland - West Bromwich 1:1 (83. Van Aanholt - 35. Chadli),
Watford - Bournemouth 2:2 (50. Deeney, 65. Success - 32. Wilson, 62. King),
West Ham United - Middlesbrough 1:1 (57. Payet - 51. Stuani).

Reklama

Související témata: