Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 1:4Chomutov po skvělém startu potřetí prohrál, tentokrát s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Knotek 0 : 1
6. Mikúš 0 : 2
21. Laš 0 : 3
27. Skinner 1 : 3
46. Knotek 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova podlehli v 9. kole extraligy na svém ledě Olomouci 1:4. Severočeši po skvělém vstupu do sezony a šesti vítězstvích potřetí za sebou prohráli. Hanáci vykročili za třemi body výtečným nástupem - v čase 5:04 byl stav už 0:2. Dva góly vítězů vstřelil útočník Jan Knotek, tři finální přihrávky si připsal obránce Martin Vyrůbalík.

Foto: ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Piráti byli už po necelých dvou minutách hry pouze ve třech a nedisciplinovanost domácích potrestal výbornou tečí před bránou Knotek. Krátce poté měl dobrou šanci Matai, ale druhou branku vstřelil až od pravého mantinelu Mikúš, který vyhnal z brány už na začátku šesté minuty Laca. Toho nahradil Strmeň. Snížit mohl v samostatném úniku domácí forvard Růžička, ale na brankáře Konráda nevyzrál.

I do druhé třetiny vstoupila Olomouc dobře. Po 44 vteřinách hry zvýšil na rozdíl tří gólů Laš. Odpověď přišla o sedm minut později, když Skinner dostal hodně prostoru mezi kruhy a využil druhou nabídnutou přesilovku v utkání. V polovině zápasu Strmeň sebral výborným zákrokem jasný gól Fořtovi. Krátce na to si i domácí vyzkoušeli 17 vteřin přesilovky pět na tři, ale snížit už nedokázali ani ve zbytku třetiny.

Na počátku posledního dějství si při signalizaci početní výhody Piráti vytvořili velký tlak, který ukončil ve vyložené šanci nastřelením horní tyčky Růžička mladší. Jenže ve 46. minutě doklepl puk z brankové čáry do sítě Knotek a definitivně pohřbil naděje domácích. Na druhé straně pálil v samostatném úniku neúspěšně Skokan. V závěru střetnutí Mora takticky šetřila čas, nepouštěla domácí do žádných šancí a výhru si pohlídala.

9. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Skinner (Vondrka, Rutta) - 3. J. Knotek (Vyrůbalík, Ostřížek), 6. J. Mikúš (Vyrůbalík, Houdek), 21. Laš (Vyrůbalík, Konrád), 46. Knotek (J. Mikúš). Rozhodčí: Hodek, Krob - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 4012.
Chomutov: Laco (6. Strmeň) - Rutta, Skinner, Flemming, Kudělka, Valach, Dlapa, J. Mrázek - Skokan, Huml, Vondrka - Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Diviš. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: