Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 1:3Karlovy Vary popáté v řadě prohrály, podlehly Litvínovu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Sörvik 0 : 1
29. Tomeček 1 : 1
35. Pavelka 1 : 2
44. Černý 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 9. kole extraligy s Litvínovem 1:3. Ještě v polovině podkrušnohorského derby byl stav vyrovnaný 1:1, Energie si přesto připsala již pátou porážku za sebou. Verva naproti tomu naplno bodovala podruhé za sebou a vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z prvního gólu proti Karlovým Varům.

Článek

Litvínov byl od začátku aktivnější a hned v prvních minutách se Hübl a Sklenička ocitli v brankových příležitostech, obě ale skončily v náruči gólmana Závorky. V 10. minutě se však při Šidlíkově vyloučení nahození Sörvika od modré čáry otřelo o tyč domácí branky a zapadlo za brankovou čáru. O minutu později mohlo být pro Karlovarské ještě hůř, ale bomba Lukeše jen zazvonila o tyč. Za domácí si během prvních dvaceti minut vytvořil jedinou brankovou příležitost Matuš, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti s přehledem zlikvidoval Janus.

Prostřední dějství se vyznačovalo urputným bojem, ve kterém měl nadále herně navrch Litvínov. Severočeši napadáním již při rozehrávce v obranném pásmu nutili Energetiky k chybám. Tu nejkurióznější udělal Šidlík, jenž při snaze odpálit puk zaměstnal Závorku a jen díky jeho pozornosti neskončil v brance. V polovině základní hrací doby se domácí přece jen více začali tlačit před branku Severočechů. Dobrou šanci si vytvořil Stloukal, ale nedokázal již puk zasunout do odkryté části branky.

Ve 29. minutě bylo vyrovnáno, když přesilovou hru při vyloučení Černého využil Tomeček. Poté se opět ke slovu dostala Verva, ale při samostatném úniku nedokázal Trávníček protlačit puk pod Závorkovým betonem. I přesto odcházeli do kabin spokojenější hosté, a to díky kuriózní situaci z 35. minuty, když střelu Pavelky vyrazil Závorka jen vysoko nad sebe a kotouč k překvapení všech propadl i mezi karlovarským obránci za jeho záda.

Ve 44. minutě po nahození dnes agilního Sörvika tečoval potřetí puk za Závorkova záda Černý, branku však po dlouhé diskusi musel ještě potvrdit sudí u videa. Po této trefě výkon hráčů z lázeňského města upadl do ještě větší letargie. Nic na tom nezměnila ani Mullanem nastřelená tyč a ani dvojnásobná přesilová hra podpořená hrou bez brankáře.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. V. Tomeček (M. Rohan) - 10. Sörvik (R. Hanzl, J. Černý), 35. T. Pavelka (Lukeš, Sörvik), 44. J. Černý (Sörvik, R. Hanzl). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Gebauer. Vyloučení 3:4. Využiti: 1:1. Diváci: 3147.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Benák, T. Dvořák, Šidlík - Kohout, Stloukal, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Mullane - Flek, Gríger, Harkabus - Matuš, T. Rohan. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: