Hlavní obsah

Sparta - Oulu 1:1Sparta si do odvety v Oulu poveze remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Humaloja 0 : 1
47. Mikuš 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty doma remizovali v úvodním duelu prvního kola play off Ligy mistrů s finským Oulu 1:1. Na vedoucí gól finského celku z poloviny utkání odpověděl ve 47. minutě vyrovnávací trefou obránce Mikuš. Střetnutí se hrálo v komorní atmosféře do O2 areny dorazilo jen 2288 diváků. Odveta se odehraje na ledě Kärpätu příští úterý, do osmifinále postoupí celek s lepším skóre z obou zápasů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Lukáš Cingel ze Sparty a Mikael Ruohomaa z Kärpätu.

Článek

Sparťané se chtěli svému sokovi revanšovat za loňský rok, kdy na sebe oba týmy narazily v osmifinále Ligy mistrů a dál šel nakonec celkovým skóre 6:5 finský celek. Pražanům však situaci komplikovala marodka, kvůli zranění jim chyběli obránci Švrček s Čajkovským a útočníci Uher, Klimek a Netík.

S týmem Oulu přicestoval do Prahy i osmnáctiletý český útočník Radek Koblížek, který sice začal jen jako třináctý útočník na střídačce, ve třetí třetině se ale dostal i do hry. Už úvodní minuty napověděly, že půjde především o urputnou bitvu, o kterou však fanoušci velký zájem neprojevili - do O2 areny jich dorazilo jen 2288.

Po opatrném začátku měla Sparta na konci první třetiny šanci jít do vedení, jenže v takřka minutu dlouhé dvojnásobné přesilovce ohrozil Aittokallia jen Ružička, s jehož střelou si finský gólman poradil.

V polovině utkání chyboval za vlastní brankou obránce Nedomlel, kotouč se dostal k nehlídanému Humalojovi, jenž bekhendem prostřelil Pöpperleho. O tři minuty později byl po pasu Hlinky blízko srovnání Mikuš, zamířil ale jen do Aittokallia.

Ve 47. minutě už se Sparta dočkala, když si Mikušovo nahození srazil do vlastní branky jeden z hráčů Kärpätu. O chvíli později už se sparťané radovali po střele Ihnacaka znovu, jenže předčasně. Sudí totiž gól kvůli Pechově bránění Aittokalliovi v brankovišti po poradě s kolegou u videa neuznali.

Odveta je na programu příští úterý v Oulu. O postupujícím do osmifinále rozhodne součet skóre z obou zápasů. Pravidlo o vyšším počtu vstřelených branek na hřišti soupeře se na rozdíl od fotbalových evropských pohárů neuplatňuje. Při vyrovnaném celkovém skóre bude následovat desetiminutové prodloužení a případně samostatné nájezdy.

Hokejová Liga mistrů - 1. kolo play off; 1. zápas:
Sparta Praha - Kärpät Oulu 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. J. Mikuš (Ihnacak) - 30. Humaloja. Rozhodčí: Persson (Švéd.), Úlehla - Hynek, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 3:5, navíc Hakanpää (Oulu) 10 min. Bez využití. Diváci: 2288.
Sparta: Pöpperle - Nedomlel, Kalina, Piskáček, Gernát, J. Mikuš, Hrbas, Barinka, Eminger - Ihnacak, P. Vrána, Ružička - Forman, J. Hlinka, Černoch - Kumstát, Pech, Safin - Cingel, Kudrna, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Oulu: Aittokallio - Heshka, Kukkonen, Hakanpää, Niemelä, Mäkelä, Mikkola - Pyörälä, Ruohomaa, Saarinen (50. Koblížek) - Lehtonen, Kalapudas, Kähkönen - Leskinen, Humaloja, Sailio - Kestilä, Metsävainio, Anttila. Trenéři: Suikkanen, Manner a Sihvonen.

Reklama