Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 9:0Peklo. Sparťané si vyšlápli na Mladou Boleslav. Stačilo jim 94 sekund

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Pech 1 : 0
28. Vrána 2 : 0
29. Gernát 3 : 0
29. Kudrna 4 : 0
33. Ihnacak 5 : 0
48. Vrána 6 : 0
58. Uher 7 : 0
59. Černoch 8 : 0
60. Cingel 9 : 0
Záznam online reportáže

Byl to rychlý proces. Osm sekund před koncem první třetiny šla Sparta do vedení. Ve druhé části přidala během 94 sekund další tři branky a vedla 4:0. Po tomto černém výpadku se Mladá Boleslav už nevzpamatovala. Naopak zažila hodně trudný večer a prohrála v 10. kole hokejové Tipsport extraligy 0:9!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Mladá Boleslav ve čtyřech předchozích zápasech neztratila ani bod. Pátou výhru mohla přidat na Spartě. Už v polovině utkání ale hosté věděli, že tomu tak patrně nebude. Zázraky se nedějí každé hrací kolo.

Velkou příležitost dostali hosté hned v úvodu utkání, když měli 66 sekund hry pěti proti třem, ale největší šanci Jakub Klepiš nevyužil. Podobně se Bruslařský tým zachoval i při další početní výhodě, když hrál proti čtyřem. Tentokrát se snažili být nápadití Marek Trončinský a Petr Vampola, ale ani oni nepřekonali Filipa Novotného ve sparťanské brance

Domácí také pohrdli početní výhodou, přesilovky jako by nebyly předností o pátečním večeru. Zatím. A tak si největší potlesk vysloužil před koncem úvodní třetiny sedmnáctiletý sparťanský starší dorostenec Ostap Safin, který vypracoval šanci pro spoluhráče a sám se také do jedné dostal, ale neuspěl.

Gól nakonec padl až osm sekund před odchodem do šatny. K překvapení v početní výhodě. Spartu poslal do vedení Lukáš Pech. Nejproduktivnější hráč domácích potvrdil formu, když otravoval gólmana Jana Lukáše tak dlouho, až se puk ocitl v brance.

Druhá třetina a konec pro hosty

Druhá třetina začala šancí Pecha, který byl při chuti, jenže neuspěl. Domácí si ale hvězdné chvíle nechali až na polovinu prostřední části. Během 94 sekund narostlo skóre z 1:0 až na 4:0 a boleslavský gólman měl po utkání, přišla náhrada - Tuomas Tarkki.

O klid na sparťanské střídačce se postupně postaral Petr Vrána, který vystihl přihrávku a octil se sám před brankou. Za minutu projel bez povšimnutí přes útočené pásmo Martin Gernát, to už bylo 3:0. Za půl minuty nabral rychlost z obranného pásma Andrej Kudrna a jeho střela z úhlu skončila v horním růžku. Sparťané jásali a hosté se nestačili divit.

Černé chvíle neskončily. Přesilovka v 33. minutě a na 5:0 upravil Brian Ihnačák. Chvalozpěvy domácích fanoušků a skandování, že by mohla padnout desítka. Do konce druhé třetiny se už skóre neměnilo a Sparta byla blízko ke třem bodům.

Zápas se hraje na tři třetiny, takže se muselo odbruslit i posledních dvacet minut. A v lepší náladě dohrávali domácí, na 6:0 zvýšil v přesilovce Vrána, pro kterého to byla už druhá trefa v utkání. Domácí si užívali, hosté si přáli konec. Dočkali se, ale ještě třikrát inkasovali a do Boleslavi odjeli bez bodů, zato s přídělem devíti branek. Na rozloučenou se trefil v 58. minutě Dominik Uher, v předposlední minutě Jiří Čechnoch a v poslední minutě Lukáš Cingel. Desítky se už fanoušci nedočkali.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 9:0 (1:0, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 20. Pech (Ružička, Kalina), 28. P. Vrána, 29. Gernát, 29. A. Kudrna, 33. Ihnacak (Ružička), 48. P. Vrána (Ružička, Ihnacak), 58. Uher (Cingel), 59. Černoch (Forman), 60. Cingel. Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:9, navíc Nedomlel - Pastor oba 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 5575.
Sparta: M. Novotný - Kalina, Nedomlel, Hrbas, J. Mikuš, Gernát, Piskáček, Eminger, Barinka - P. Vrána, Ihnacak, Ružička - Forman, J. Hlinka, Černoch - Safin, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Mladá Boleslav: Lukáš (29. Tarkki) - Stříteský, Voráček, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný, Trončinský - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Klepiš, L. Pabiška - Orsava, Vampola, Žejdl - Ďurač, Urban, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: