Hlavní obsah

Třinec - Brno 4:3 PPTřinec v duelu lídrů přetlačil Brno a střídá ho v čele tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Němec 0 : 1
21. Roth 1 : 1
25. Erat 1 : 2
28. Hrňa 2 : 2
31. Marosz 3 : 2
52. Němec 3 : 3
65. Petružálek 4 : 3
Záznam online reportáže

Souboj dvou nejlepších týmů extraligy skončil v 10. kole nejvyšší soutěže vítězstvím Třince nad Brnem 4:3 v prodloužení. Duel rozhodl 48 sekund před koncem nastaveného času útočník Jakub Petružálek. Gól a dvě asistence si připsal další forvard vítězů Rostislav Marosz. Za hosty dvakrát skóroval Vojtěch Němec. Oceláři díky těsnému vítězství vystřídali Kometu v čele extraligové tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hráči se radují z gólu. Ilustrační foto

Článek

Domácí se v magnetu kola museli obejít bez gólmanské jedničky Hrubce, který z rodinných důvodů odcestoval domů do jižních Čech, a v úvodu spíše sledovali aktivitu Komety. Její první velkou příležitost ovšem zahodil v páté minutě Vincour, který z gólové parkety rozvlnil jenom vnější síť.

Ještě blíž měl k vedoucí trefě ve 12. minutě Vojtěch Němec, ale Hamerlíka zblízka nedokázal překonat ani dvěma pokusy. Tak padla branka až z nevinného nahození Ondřeje Němce od modré čáry, do které sáhl třinecký obránce Hrabal a zřejmě od jeho rukavice nabral kotouč gólovou dráhu, i když trefa byla nakonec připsána Vojtěchu Němcovi.

Zato do druhé části měli Třinečtí nástup jako z partesu. Už v 16. sekundě si z modré čáry na pravý kruh sjel obránce Roth a po Draveckého křížném pasu švihem prostřelil Vejmelku. Od té chvíle se hrál hokej ostrý jako břitva se strhujícími momenty na obou stranách. Vyloženými šancemi pohrdli Marosz i hostující Zaťovič, ale ve 25. minutě vrátil Kometě náskok pohotovou dorážkou Erat.

Němec zařídil prodloužení

Chvilkovou převahu hostů však ve 28. minutě ukončil vyrovnávací trefou Hrňa a tlačit zase začal Třinec. Poprvé v utkání se do vedení dostal zásluhou Marosze, který po rychlém kontru zblízka posunul za čáru Růžičkovu přihrávku. A záhy mohl zvýšit Irgl, ale ze sóla neprostřelil Vejmělkovy betony.

Pak znovu iniciativu převzala Kometa, ale Hruška a Kováčik si v přesilovce vylámali zuby na Hamerlíkovi. Ten se při Hrubcově neúčasti překonával. Při závěrečném tlaku Brna zlikvidoval nájezd Zaťoviče i šanci Kvapila a až v 52. minutě ho nadvakrát z brankoviště přehodil Vojtěch Němec a vyrovnal.

Přestože v prodloužení jela Kometa třikrát sama na bránu, bonusový bod potřebný k posunu do čela získal soupeř. V poslední minutě z brejku rozhodl Petružálek.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:1, 3:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Roth (Dravecký), 28. Hrňa (Kreps, Marosz), 31. Marosz (M. Růžička), 65. J. Petružálek (Linhart, Marosz) - 17. V. Němec, 25. Erat (Nečas), 52. V. Němec (Štencel, M. Erat). Rozhodčí: Pražák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Jank, Linhart, Roth, Nosek, Galvas, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - M. Růžička, Kane, J. Petružálek - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, Marosz, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa - H. Zohorna, J. Hruška, Vincour. Trenér: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.

Reklama

Související témata: