Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 3:1Zlín otočil souboj proti Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Podešva 1 : 0
5. Mikúš 1 : 1
17. Marušák 2 : 1
44. Šťastný 3 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili v utkání nedělního 11. kola extraligy Olomouc 3:1. Berani vyhráli druhý z posledních tří zápasů, Hanáci si poprvé v sezóně připsali dvě porážky za sebou. Zlín porazil svého soka ve vzájemných zápasech potřetí v řadě i přesto, že inkasoval jako první. Ještě během první třetiny ale vývoj otočil.

Článek

Derby mezi Zlínem a Olomoucí začalo zostra. Na ledě bylo k vidění mnoho tvrdých, ale čistých soubojů. Hned ve druhé minutě byl sice vyloučen za útočný faul hostující Skladaný, domácí však jeho prohřešek nepotrestali. A to je mohlo mrzet dvojnásob. V závěru přesilovky byl sám před Konrádem Bořuta, šikovnou stahovačkou jej nepřekonal a následně šel do brejku přímo z trestné lavice Skladaný, jenž vybídl ke skórování Mikúše.

Vyrovnání přišlo záhy a domácí ho stihli už dvacet sekund poté. Puk zavezl do útočné třetiny Podešva a lehkým nahozením od mantinelu překonal Konráda. Za minutu mohl poslat Berany do vedení Bukarts, hostující brankář ale své předchozí selhání napravil. Zlínští však měli čím dále větší převahu a dočkali se za svou aktivitu také odměny. V 17. minutě pálil od modré čáry Marušák a s pomocí teče soupeřícího obránce rozvlnil síť.

Prostřední dějství příliš líbivého hokeje nenabídlo. Olomouc se těžko prokousávala přes pečlivou obranu Zlína a šancí bylo poskrovnu. Nebezpečně pálil snad jen Kotvan, ale pouze do Konrádova ramena.

Na začátku třetí části se radovali domácí: Šťastný se dostal do samostatného úniku a poslal kotouč mezi betony Konráda. Hanáci se nemohli protlačit do byť sebemenší šance, navíc se po faulu Ondruška museli bránit sami přesile soupeře. Taktéž Mora přišla na deset minut o beka Houdka, který dostal osobní trest.

Šest minut před závěrečnou sirénou mohl zvýšit na rozdíl tří branek Bukarts, z metru však přestřelil prázdnou branku. Na druhé straně měl dobrou možnost Ondrušek, z kruhu ale rovněž mířil příliš vysoko. Olomouc to v závěru zkusila s dlouhou hrou bez brankáře, ale stejně jako v předchozím průběhu nebyl moc nebezpečná. Domácí Ondráček trefil ještě tyč prázdné branky, ale Berany to nemuselo nijak mrzet.

PSG Zlín - HC Olomouc 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Podešva (D. Šťastný, Kubiš), 17. Marušák (Kubiš), 44. D. Šťastný (Roman Vlach) - 5. J. Mikúš (Skladaný, Eberle). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Kotlík, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Houdek (Olomouc) 10 min. Bez využití. Diváci: 4457.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Podešva, Kubiš - J. Ondráček, Popelka, Chytil. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: