Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ml.Boleslav 1:3Boleslavští vyloupili Ďolíček a vedou ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Matějovský 0 : 1
36. Chramosta 0 : 2
46. Jirásek 1 : 2
87. Přikryl 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Mladoboleslavský záložník Marek Matějovský nastoupil poprvé v základní sestavě a dlouho na sebe upozorňoval jen drobnými fauly a diskusemi s rozhodčím Proskem, což hodně rozčilovalo domácí fandy. Pak ale přišla jeho chvíle. Vybojoval míč a krásnou přízemní střelou k levé tyči začal páteční bodové středočeské loupení v Ďolíčku. Minimálně do sobotního večera se Mladá Boleslav po vítězství 3:1 v předehrávce 10. kola nejvyšší fotbalové soutěže posunula na první místo v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Chramosta z Mladé Boleslavi střílí gól proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Dlouhé minuty byl v Ďolíčku k vidění jen boj mezi šestnáctkami. Trvalo téměř deset minut, než přišla první nebezpečná akce a jejími aktéry byli domácí, kteří hosty mírně přehrávali díky větší bojovnosti a důrazu.

Dostál poslal z pravé strany do šestnáctky hostí centr, k němuž ale Holendovi i Maškovi chybělo pár centimetrů. Krátce na to si dal Da Silva málem vlastní gól, když se snažil ukopnout míč před dotírajícím Bergrem. Diviš ale ránu vlastního stopera k tyči vyškrábl na roh. Když ani Mašek po Holendově přihrávce nedokázal přesně zakončit, dostali se ke slovu hosté.

Chramostova paráda

Po přesné přihrávce Matějovského poslal Klobása do šance Přikryla, který tváří v tvář na Budinského nevyzrál. Další příležitost měl po Chramostově centru Klobása, ale než si srovnal míč, Švec mu ho ukopl. A pak přišla již zmíněná Matějovského parádní branka poté, co obral o míč Jiráska, nehledal nabíhající, ale pokryté spoluhráče a zakončoval sám.

Bohemka mohla rychle vyrovnat, když Berger sebral míč Divišovi, ale na brankové čáře gólmana jistil Da Silva. Domácí pokračovali v tlaku, ale Hašek ani Havel slibné příležitosti nevyužili. A znovu udeřili hosté. Při závaru Matějovský trefil tyč a míč nedostal do sítě zblízka ani Chramosta. Vše si vynahradil vzápětí po přihrávce Přikryla, kdy se lehce zbavil Gajiče a po zemi k pravé tyči nedal Budinskému šanci. V závěru poločasu Bohemka Středočechy zamkla v jejich šestnáctce, pálila ze všech pozic, ale Mašek, Hašek ani Havel Diviše nepřekonali.

Bohemka tlačila v deseti

Snaha domácích byla odměněna po 46 sekundách druhé půle, kdy po centru Pauscheka pohotově k levé tyči vypálil Jirásek. Klokani nesmírně dřeli a fanoušci se dožadovali trestu poté, co Da Silva poněkud nešetrně přidržel Holendu. Při další slibné akci Gajič nedokázal hlavou míč usměrnit mezi tyče.

Domácí fanoušky hodně zlobil sudí Proske, který striktně dbal na rozehrání standardních situací z klidu a na jeho pokyn. Klokanům dal šanci při rozehrání standardní situace až na třetí pokus. Když už se Ďolíček nadechl k radostnému výkřiku, protože Mašek se vřítil do šestnáctky hostí, obrana zatáhla za záchrannou brzdu.

Po hodině hry se Boleslav osmělila k protiútoku a málem dala třetí gól. Fleišmanovu dělovku z hranice šestnáctky, ale Budinský zlikvidoval. Bohemka šla dál za vyrovnáním. Holenda si připravil dobrou palebnou pozici, ale Diviš si s jeho střelou poradil. Domácí začali ztrácet nervy. Do neustále provokujícího Matějovského zajel v 65. minutě ostře Jirásek a sudí mu bez milosti ukázal červenou kartu. Klokani ani v deseti nepolevili a z rozehraného trestného kopu pořádně protáhl Diviše Berger.

Hosté, ač v přesile, útočili jen sporadicky, přesto mohli zvýšit vedení. Přikryl se dostal v šestnáctce domácích ke střele, ale trefil jen břevno. To Vukadinovič poslal po rychlé akci Chramosty o pár minut později míč do sítě. Hlavní s asistentem Dobrovolným dlouho diskutovali, zda bude branka platit, ale pro ofsajd jej nakonec neuznal.

Otázkou je, zda se míče dotkl domácí Švec, což by ofsajd nebyl, nebo mladoboleslavský Přikryl, takže verdikt arbitrů by byl správný. Klokanům v závěru rychle docházely síly a Přikryl uvnitř pokutového území pěkným obstřelením Budinského pečetil výhru Středočechů. A to ještě Budinský zlikvidoval nebezpečný lob Vukadinoviče. Klokanům napomohlo ani vítězství na střely na branku 19:9.

10. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 1:3 (0:2)
Branky: 46. Jirásek - 27. Matějovský, 36. Chramosta, 87. Přikryl. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Kříž. ŽK: Holenda - Da Silva, Jánoš. ČK: 65. Jirásek (Bohemians). Diváci: 4103.
Bohemians: Budinský - Dostál (86. Kuchta), Krch, Gajič, Havel - Švec - Berger (82. Mikuš), Mašek, Jirásek, Hašek - Holenda. Trenér: Koubek.
M. Boleslav: Diviš - Pauschek (71. Vukadinovič), Da Silva, Takács, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Matějovský (88. Kalabiška), Mareš - Chramosta, Klobása (64. Jánoš). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: