Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 3:2 PPZlín vyhrál potřetí za sebou, udolal Hradec Králové v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Nedvídek 0 : 1
28. Bukarts 1 : 1
56. Holík 2 : 1
56. Džerinš 2 : 2
62. Kotvan 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v utkání 12. kola extraligy Hradec Králové 3:2 v prodloužení. Východočeši v základní hrací době remízovali popáté v řadě, ale přišli o šňůru tří výher. Berani se naopak potřetí za sebou radovali díky trefě obránce Oldricha Kotvana v čase 61:40.

Článek

Kapitán Veselý se Šťastným, Ondráčkem, Okálem a Gagem, to je seznam zraněných útočníků Zlína. Ševce navíc v úvodu duelu značně poznamenala chyba brankáře Kašíka. Ten v páté minutě neudržel v náručí lehké nahození ze střední třetiny a daroval tak laciný gól dorážejícímu Nedvídkovi. Vyrovnat mohli domácí z následujících šancí, které si vytvořil hlavně dorostenec Chytil. Dvakrát ale selhal, poté už si jej soupeři tvrdou hrou hlídali. Za Mountfield mohl zvýšit Dragoun, jeho pokus proti přesunujícímu se Kašíkovi a následná dorážka ale brankou neskončily.

V prostředním dějství bylo šancí ještě méně. Domácí v oslabené sestavě nemohli hrát aktivně, tak se soustředili spíše na obranu. Jedné chyby v defenzívě však mohl využít Newton, jenže Kašíka nepřekonal. Ve 28. minutě Berani sevřeli svého soupeře v obranné třetině a podařilo se jim vyrovnat. Kotouč do horního rohu poslal z mezikruží Bukarts. Poté sice došlo k prvnímu vyloučení v zápase, a to na straně Zlína, skórovat ale mohli zase žluto-modří. Dvojice Vlach s Kubišem však přečíslení nevyužila.

Jestliže druhá část byla na šance chudší než ta první, třetí nabídla jen nahazování kotoučů. V 50. minutě mohl změnit stav Newton, proti jeho tutovce se ale Kašík hbitě přesunul. A když šli domácí do oslabení podruhé, zase se málem prosadili. Do brejku se dostal Říčka, mezeru mezi betony Rybára ale nenalezl.

V 55. minutě po vyloučení Jana Veselého hráli Berani první přesilovku v utkání. Dostali se do velkého tlaku, kdy nakonec ležícího hostujícího muže v masce prostřelil Holík. Vedení ale Moravanům vydrželo pouze 19 vteřin - svým důrazem na brankovišti dotlačil puk do sítě i s Kašíkovou hokejkou Džerinš. Více už se v základní době nestalo a šlo se do prodloužení.

Hned na jeho začátku se provinil podražením kapitán Mountfieldu Bednář a domácí hráli čtyři na tři. Při početní výhodě napřáhl na modré čáře Kotvan a trefil pod horní tyč. Zlín tak využil obě přesilovky v utkání.

12. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodloužení (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Bukarts (Chytil), 56. P. Holík (Bukarts, Kotvan), 62. Kotvan (P. Holík) - 5. Nedvídek (Pavlas, Potulny), 56. Džerinš (Štajnoch, Jarůšek). Rozhodčí: Šír, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 4099.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Chytil - Štumpf, Podešva, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Newton, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Čáp - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Potulny, Köhler - T. Knotek, Dragoun, Nedvídek - J. Veselý, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: