Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 3:0Bílkovi návrat na Letnou zhořkl, Lafata měl na jeho Vysočinu zase spadeno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Lafata 1 : 0
51. Karavajev 2 : 0
55. Lafata 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty ztrácejí po první třetině soutěže na vedoucí Mladou Boleslav šest bodů. V dohrávce 10. ligového kola hladce porazili předposlední Jihlavu 3:0 a ukončili tak sérii čtyř kol bez výhry. Exsparťanský hráč i trenér Michal Bílek se ani na čtvrtý pokus na lavičce Vysočiny nedočkal výhry. Popravu jeho týmu řídil kanonýr Lafata, který dal dva góly a Jihlavě už za Spartu nastřílel celkem 11 branek!

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Sparťanský kanonýr David Lafata střílí gól. Vzadu jihlavský Milan Mišůn a vpravo brankář Jan Hanuš.

Článek
Fotogalerie

Čtyři kola bez výhry, to už byl proklatě citelná série ohrožující veškeré ambice Sparty v ligovém ročníku. Předposlední Jihlava dorazila na Letnou se sparťanskou ikonou Michalem Bílkem, přesto neměla být pro favorita vážnou překážkou.

Na Vysočinu se mohl nejvíc těšit kapitán Lafata, který jí v posledním kole minulé sezóny nasázel rekordních pět gólů. A na svoji kanonádu také mohl rychle navázat, po akci Juliše s V. Kadlecem v pádu hlavičkoval Lafata jen těsně vedle.

Tím ale jako by se sparťanský elán na dlouho vyčerpal. Domácí bez větší invence kroužili kolem jihlavské obrany a nenacházeli recept, jak otevřít skóre. Jihlava to mohla udělat za ně, protože Tlustý byl v 26. minutě úplně sám před Koubkem, svoji tutovku však totálně zazdil. O čtyři minuty později stihl Vysočinu logický trest - Lafata se přece jen dočkal a po Marečkově centru na dvakrát zblízka překonal Hanuše. Byl to kapitánův jubilejní desátý gól, který v rudém dresu Jihlavě vstřelil...

Dvě trefy po přestávce rozhodly

Vedení mohl vzápětí pojistit V. Kadlec, jemuž Holzer servíroval lahůdku, před prázdnou brankou ovšem na míč těsně nedosáhl.

V nástupu do druhé půle se jihlavské plány na případný bodový zisk rychle rozplynuly. Nejprve se Karavajev před šestnáctkou opřel do míče a bombou pod břevno přidal druhý gól. A když pak V. Kadlec ztroskotal na Hanušovi, míč se odrazil rovnou před Lafatu, který dorážkou do prázdné branky potvrdil, jak velký střelecký apetit proti Jihlavě má...

O dělbě bodů bylo rozhodnuto. Možnost alespoň snížit nevyužil jihlavský Zoubele, Blaičův centr pak málem propadl Koubkovi do branky. Pulkrab pak na druhé straně trefil jen horní síť Hanušovy branky. Na skóre 3:0 se už nic nezměnilo.

Fotbalová liga - 10. kolo:
Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)
Branky: 30. a 55. Lafata, 51. Karavajev. Rozhodčí: Pechanec - Peřina, Boček. Bez karet. Diváci: 8447.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec - Juliš (80. Havelka), Mareček, Dočkal, Holzer (67. Dudl) - Lafata (70. Pulkrab), V. Kadlec. Trenér Holoubek.
Jihlava: Hanuš - Tlustý (75. Blaič), Krejčí, Rosa, Mišůn - Vaculík (59. Vitásek), Hronek, Dvořák, Zoubele, Ikaunieks - Rabušic (46. Batioja). Trenér Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice