Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 2:0Litvínov se po výhře nad Pardubicemi posunul na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Černý 1 : 0
59. Sörvik 2 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zvítězili v 13. kole extraligy nad Pardubicemi 2:0 a po šesté výhře za sebou se posunuli na třetí místo. Vítěznou branku vstřelil v polovině utkání v přesilové hře útočník Jakub Černý a výsledek pojistil ve vlastním oslabení při power play soupeře norský obránce Daniel Sörvik. Slovenský brankář Jaroslav Janus udržel podruhé v sezóně čisté konto.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

Již po 15 vteřinách mohl otevřít skóre litvínovský kanonýr Viktor Hübl, který se po Lukešově střele snažil dostat k dorážce, ale puk mu na poslední chvíli přeskočil čepel a skončil mimo tři tyče. I v další šanci byla elitní litvínovská dvojice, Lukeš přenechal Hüblovi puk ve středním pásmu a ten nebezpečně vypálil z pravého křídla, Maxwell se ale nachytat nenechal.

Poté se hrál z obou stran urputný hokej s minimem šancí. V druhé polovině první části převzali otěže utkání hosté. Nejprve se v 13. minutě vydal do útoku v početní nevýhodě Čáslava a chytře vystřelil na Janusovu stojnou nohu, kotouč ale těsně minul pravou tyčku litvínovské branky. V závěru chytrou žabičkou našel Tomášek Rolinka, který střelou švihem trefil levou tyčku Janusovy branky.

V 22. minutě se pokoušel překonat Januse Zohorna, ale ani nadvakrát se mu to nepodařilo. Na druhé straně po kombinace Černého a Jurčíka Robinovi Hanzlovi přeskočil kotouč čepel a bylo po šanci. V 24. minutě byl faulován litvínovský kapitán Trávníček, ale trestné střílení neproměnil.

Severočeši se radovali v polovině utkání při Poulíčkově vyloučení. Robin Hanzl od modré čáry našel Černého, který usměrnil puk za Maxwella. Hosté se snažili ihned o vyrovnání, ale Bárta a Zohorna neuspěli. V 35. minutě se Válek nerozpakoval a napálil od mantinelu puk rovnou na branku a Maxwell se štěstím zasáhl.

Úvod závěrečné třetiny patřil Pardubicím, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Pojistit náskok mohl v 49. minutě Černý, jemuž forčekingem vybojoval puk Jurčík, autor první branky zápasu ale tváří v tvář Maxwelovi neuspěl. Zvolil bekhendový blafák a hostující brankář předvedl zasáhl lapačkou.

Na druhé straně se řítil na Januse z pravého křídla Panna a domácí brankář mu zabránil ve vyrovnání také lapačkou. V závěru utkání šel na trestnou lavici obránce Kubát, hosté k tomu ještě odvolali brankáře a zahráli si v šesti proti čtyřem. Radovali se ale domácí, když 119 sekund před koncem Sörvik bekhend poslal puk do prázdné branky.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. J. Černý (R. Hanzl, T. Pavelka), 59. Sörvik (R. Hanzl). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5365.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Pardubice: Maxwell - Čáslava, Ščotka, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Leduc - P. Sýkora, Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, H. Zohorna - Panna, Poulíček, Klimenta. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice