Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 3:1Sparťané mají tři body, Vary zůstávají u dna tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kumstát 1 : 0
20. Mullane 1 : 1
32. Pech 2 : 1
46. Uher 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Přijíždějí Karlovy Vary, oblíbený soupeř Sparty, hlásil před dohrávkou 12. kola hokejové Tipsporty extraligy bulletin v pražské O2 areně. Potvrdilo se. Klíčový moment utkání nastal na začátku poslední třetiny, Dominik Uher zvýšil na 3:1, hosté už skóre nedokokázali změnit. Sparta si připsala devětadvacátou domácí výhru nad Vary ve vzájemných soubojích, jen jedenáctkrát prohrála a potvrdila, že na tohoto soupeře umí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Sparty Filip Novotný dostává gól od Pata Mullaneho z Karlových Varů (není na snímku).

Článek

Hra na jednu branku, ale výsledek nerozhodný, takový byl stav po první třetině. Sparťané hosty vařili, soupeř vyhodil, vystřídal a zase bránil. To byl hlavní obrázek zahajovací dvacetiminutovky. Jenže sparťané doplatili na krásu, přihrávka, přihrávka a hledání spoluhráče v lepší pozici. Příběhy jako přes kopírák.

Až v 15. minutě se mezi střelce zapsal Petr Kumstát, který už nikoho nehledal, ani nemohl, ocitl se před karlovarskou brankou sám, nemýlil se. Dvanáctou asistenci v sezóně si připsal Lukáš Pech, nejproduktivnější sparťan.

Domácí měli stále navrch, mohli skórovat i v oslabení, ale radovali se hosté. Využili jednu z mála nabídnutých šancí. Pouhá sekunda zbývala z jejich přesilové hry, když se pod horní tyčku trefil Pat Mullane, srovnání jen pětatřicet sekund před přestávkou. „Předvedli jsme docela dobrý hokej, ale musíme víc střílet a tlačit se do branky," okomentoval start v přestávkovém rozhovoru domácí útočník Martin Procházka.

Brankář Závorka si dal vlastní gól

Ve čtvrté minutě prostřední části se zapsal do statistik Martin Rýgl, a to už potřetí. Tolikrát si vysloužil dvouminutový trest za necelých 24 minut. Ale ani třetí početní výhoda nepřinesla změnu skóre pro Spartu, naopak se musel ukázat brankář Filip Novotný, který řešil přečíslení dva na jednoho. Své umění předvedl za pár minut na druhé straně i Tomáš Závorka, který vytasil rychlou lapačku.

Jenže byl za pár sekund kouzla zbaven. Nahozený puk zpoza branky si srazil bruslí za brankovou čáru. Gól byl připsán Pechovi, který nahrával, ale stal se k překvapení všech najednou střelcem.

Hostům se letos venku nedaří. Před Spartou odehráli pět utkání a připsali si jediný bod při skóre 7:22. Sparťané před svými fanoušky dvakrát vyhráli a jednou prohráli, ale přesto brali bod. Celkové skóre z domácí arény 17:5. V úterý po čtyřiceti minutách statistiky potvrzovaly předešlé výsledky.

V šesté minutě třetí části se trefil z kruhu Dominik Uher, jeho výstavní trefa poslala Spartu do vedení 3:1. Hosté mohli souboj zdramatizovat v přesilovce, ale skóre se nezměnilo. Domácí brali tři body a hosté si připsali v sezóně už jedenáctou porážku.

Dohrávka 12. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Kumstát (Pech), 32. Pech (Barinka), 46. Uher (Kudrna) - 20. Mullane (T. Rachůnek). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 6416.
Sparta Praha: Novotný - Čajkovský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš, Eminger, Gernát, Barinka - Ihnacak, P. Vrána, Ružička - Forman, J. Hlinka, Klimek - M. Procházka, Pech, Kumstát - Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata: