Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 3:1Sparta se po čtyřech letech vrací z Vítkovic bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Klok 1 : 0
19. Ružička 1 : 1
22. Kolouch 2 : 1
60. Urbanec 3 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic zdolali ve 14. kole Tipsport extraligy doma Spartu 3:1 i podruhé v sezóně doma Pražany porazili. Plného bodové zisku se ale na vlastním ledě proti Spartě dočkali Ostravané po čtyřech letech. Na trefu vítkovického Lukáše Kloka ještě odpověděl v závěru úvodní části Štefan Ružička. Po vítězné gólu Petra Koloucha z 22. minuty zpečetil výhru Vítkovic při power play Sparty Patrik Urbanec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté se radují z gólu proti Spartě.

Článek

V první třetině oba týmy střelami nešetřily a poměr byl 18:16 pro domácí. Zatímco sparťanský tým si vytvářel šance hlavně v závarech před brankou, domácí hrozili z brejkových situací a byli nebezpečnější. Samostatný únik Stastného ale kryl Pöpperle a gólem neskončilo ani přečíslení Vítkovic, neboť Balán pálil vedle.

Paradoxně se domácí ujali vedení z nenápadné akce, kdy se obránce Klok trefil od modré čáry. Zvýšit mohl vzápětí Olesz, ale jeho pokus z bezprostřední blízkosti ukryl Pöpperle v lapačce. A tak udeřili Pražané. Ružička si v přesilové hře poradil se skákavým kotoučem a z ostrého úhlu vyrovnal.

Domácí odpověděli stejnou mincí. Přestože jim početní výhody v utkání příliš nešly, po rychlé akci skóroval Kolouch. Pražané sbírali následně tresty jak na běžícím páse, v krátkém sledu zamířili pykat postupně čtyři hráči. Se štěstím se vyhnuli 96 sekund dlouhému oslabení tří proti pěti, protože brankář Vítkovic Bartošák se při signalizovaném vyloučení dopustil přestupku, za který dostal menší trest.

Urbanec zpečetil výhru

Sparta v polovině zápasu slavila druhý gól, který ale rozhodčí neuznali. Mohl být kuriózní. Bartošák se usadil na střídačce poté, kdy hlavní sudí zvedl ruku na znamení dalšího trestu pro Spartu a domácí se v šesti usadili v útočném pásmu. Střela Výtiska se od chumlu hráčů odrazila do prázdné klece Vítkovic, ale posledním, kdo se puku dotknul, byl hostující Čajkovský.

Ve druhé půlce zápasu převzali iniciativu Pražané a svírali soupeře v jeho útočném pásmu. Šance Pecha, Kumstáta i Kudrny ale skončily na chráničích domácího gólmana. Hosté pokračovali i ve třetí části v tlaku a po ráně Cingela dokonce zazvonila tyč.

Sparta byla herně lepší a Vítkovice se před branku soupeře dostávaly ojediněle, ale obětavostí výhru uhájily, přestože hosté hráli téměř dvě minuty power play. V čase 59:41 trefou do prázdné branky pojistil výhru Urbanec.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Klok (Olesz, Szturc), 22. Kolouch (Vandas), 60. Urbanec (Y. Stastny) - 19. Ružička (Pech, P. Vrána). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Kotlík, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5467.
Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Výtisk, Hrbas, Klok, Sedlák, D. Krenželok, L. Kovář - Olesz, Y. Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, P. Zdráhal - Vandas, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.
Sparta Praha: Pöpperle - Čajkovský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš, Eminger, Gernát, Barinka - Ihnacak, P. Vrána, Ružička - Forman, J. Hlinka, Klimek - M. Procházka, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama