Hlavní obsah

Alinč nedal trestné střílení, Kolín přesto dál bojuje o finále

Hokejistům Kolína nad Rýnem se povedlo vyrovnat stav semifinálové série německé ligy s Düsseldorfem na 2:2 a vynutit si rozhodující pátý zápas. Dramatické utkání rozhodl kanadský útočník Bill Lindsay, který nejprve necelou minutu před koncem řádné hrací doby vyrovnal na 4:4 a v prodloužení pak vstřelil vítězný gól.

Článek

Zápas Lindsay ukončil v jedenácté minutě nastavení. Krátce předtím mohl rozhodnout český útočník Jan Alinč, ale neuspěl při trestném střílení. O finálovém soupeři obhájců titulu z Eisbärenu Berlín se rozhodne v neděli.

Do historie kolínského klubu se zapsal kapitán Mirko Lüdemann, jenž odehrál 691. zápas za mužstvo Žraloků a překonal rekord bývalého reprezentačního brankáře Peppiho Heisse. Výsledek - semifinále, 4. zápas:

Německo - semifinále:
Kolín nad Rýnem - Düsseldorf 5:4 v prodl.
Stav série: 2:2.

Ve švédské hokejové lize se bude po roce opakovat finále mezi Färjestadem a Frölundou. Mistrovská Frölunda otočila nepříznivý vývoj semifinálové série s Linköpingem a dnešní sedmý zápas vyhrála 2:0, Färjestad po infarktovém závěru rozhodujícího duelu zvítězil 4:3 na ledě HV 71.

Ještě minutu před koncem hosté prohrávali 2:3, ale při hře bez brankáře vyrovnal Jonas Höglund po akci, na níž se svou druhou asistencí v zápase podílel i český obránce Radek Hamr. Sedm vteřin před koncem normální hrací doby pak o vítězství a postupu hostů rozhodl Rickard Wallin.

Švédsko - semifinále, 7. zápasy:
HV 71 - Färjestad 3:4 (za hosty Hamr 0+2)
Konečný stav série: 3:4
Frölunda - Linköping 2:0
Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: