Hlavní obsah

Příbram - Jablonec 2:4Příbram opět padla a zůstává na chvostu tabulky. Jablonec se pod Kluckým probudil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Jiráček 0 : 1
19. Doležal 0 : 2
57. Pilík 1 : 2
70. Kubista 1 : 3
82. Kacafírek 2 : 3
90. Tecl 2 : 4
Záznam online reportáže

Zmar příbramských fotbalistů pokračuje! Středočeši v sobotním existenčním duelu s Jabloncem inkasovali po hrubých chybách dvakrát v úvodních dvaceti minutách a podesáté na podzim prohráli. Domácí sice po 327 minutách vstřelili branku, v zápase 11. kola ePojisteni.cz ligy však nakonec podlehli soupeři 2:4. Zelenobílí se u Litavky pod dočasným hlavním koučem Zdeňkem Kluckým probrali k dobrému výkonu a po osmi kolech se radovali z vítězství.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jablonečtí fotbalisté se radují z gólu proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Příbram nastoupila na hrotu s údajně vyřazeným Mahmutovičem, jenž vydržel jen poločas. Stoperskou dvojici tvořili osmnáctiletý Chaluš a dvacetiletý Tregler, kterým je dohromady jen o rok víc než zraněnému Jiránkovi. Nouzi o zadáky měl i Jablonec, takže kapitán Hübschman se musel stáhnout na pozici stopera, na níž kdysi začínal.

Dva rychlé údery Severočechů

Po oboustranně spíš opatrném začátku udeřili hosté z nenápadné akce. Tecl odcentroval z pravé strany a v šestnáctce nikým nehlídaný sváteční střelec Petr Jiráček neměl problém elegantně umístit z jedenácti metrů míč po zemi za záda bezmocného Hrušky. Příbramský zmar pokračoval, což deklaroval Pilík, který ve slibně se rozvíjející akci poslal míč nesmyslně daleko vedle brány, i když mu nabíhal Mahmutovič.

A příbramská hrůza pokračovala. Rezek hlavičkou poslal do brejku Doležala, jenž tváří v tvář domácímu gólmanovi udělal kličku a poslal míč do sítě. Rezek mohl svoji chybu napravit, po rychlé akci a centru Mahmutoviče ale z pěti metrů přestřelil. Trestat mohli znovu Severočeši, jenže Mihálika fantastickým zákrokem vychytal Hruška. O chvilku později to zkusil Mihálik lobem, ale příbramský gólman míč vyrazil.

Na druhé straně spálil další tutovku Pilík. Domácí se sice snažili, ale finální přihrávka před jabloneckou šestnáctkou a zakončení byly neřešitelným rébusem. Hrozbou mohly být standardní situace, ale ty Středočeši až neskutečně zahazovali. Nad jejich výkonem vytrvale plakala i obloha.

Pilíkův gól nestačil

Kouč domácích Rada stáhl o přestávce Laňku a Mahmutoviče, ale Majtán ani Kacafírek obranu hostí jen škádlili. Příbram přesto dala v úvodu druhé půle gól, ale jeho autor Pecháček byl v ofsajdu, takže neplatil. Domácí skórovali až v 56. minutě, když se z trestného kopu z více než dvaceti metrů trefil k tyči Pilík. Příbram ožila, zatlačila Severočechy k jejich šestnáctce, ale zmar v koncovce pokračoval.

Po další chybě Rezka šli do brejku hned tři hráči Jablonce. Akci zakončil Hanousek, který obstřelil nejen Hrušku, ale i vzdálenější tyč. O chvilku později mu Hruška další ránu vytěsnil na roh. Další šanci hostí opět zneškodnil výborný Hruška včasným vyběhnutím proti Mihálikovi. Jenže po následném třetím rohu v krátkém sledu posadil Trávník míč na hlavu Kubisty, který vrátil svému týmu dvoubrankový náskok.

Příbram nešla do kolen, po rychlé akci však před Brandnerem uklidil míč zkušeně Hübschman. Vzápětí Hruška zabránil debaklu, když bravurně zlikvidoval tutovku Doležala. Stejný hráč pak pálil těsně vedle. Jablonec si v závěru zápasu už hlídal vítězství. Zoufalá snaha domácích zvrat nepřinesla. Když už se Kacafírek řítil do šance, Valeš byl u míče dřív.

Příbramský útočník se však deset minut před koncem dokázal obtočit kolem Hübschmana a bombou prostřelil Valeše. Středočeši toužili po vyrovnání, toho se ale nedočkali. V 85. minutě navíc putoval po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy italský obránce Ferrara a v nastavení zpečetil triumf zelenobílých snadnou střelou do prázdné brány Tecl.

11. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Jablonec 2:4 (0:2)
Branky: 57. Pilík, 82. Kacafírek - 11. Jiráček, 19. Doležal, 70. V. Kubista, 90.+3 Tecl. Rozhodčí: Královec - Kotík, Arnošt. ŽK: Ferrara (Příbram). ČK: 85. Ferrara.
Příbram: Hruška - Chaluš, Ferrara, Tregler, Krameš - Pecháček, Laňka (46. Majtán) - Brandner, Rezek (76. Casado), Pilík - Mahmutovič (46. Kacafírek). Trenér: Rada.
Jablonec: Valeš - Masopust, Hübschman, Hybš, Hanousek - V. Kubista - Tecl, Trávník (89. Mehanovič), Jiráček, Mihálik (85. Končal) - Doležal. Trenér: Klucký.
Překvapí Příbram v příštím ligovém kole na hřišti Sparty a odveze si z Letné alespoň bod?
Ano
19,2 %
Ne
80,8 %
Celkem hlasovalo 1305 čtenářů.

Reklama

Související témata: