Hlavní obsah

AC Milán - Juventus 1:0AC Milán zvítězil ve šlágru nad Juventusem, tomu sudí neuznali gól

Aktualizováno

Fotbalisté AC Milán porazili ve šlágru 9. kola italské ligy vedoucí Juventus 1:0 a stáhli náskok svého soupeře v tabulce na dva body. Souboj adeptů na titul rozhodl teprve osmnáctiletý Manuel Locatelli úchvatným gólem v 65. minutě. Už v prvním poločase však rozhodčí sporně neuznali gól Juventusu.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Manuel Locatelli z AC Milán se raduje z gólu, který vstřelil Juventusu.

Článek

V úvodním dějství měli navrch hosté z Turína a jejich tlak vyústil ve vstřelenou branku. Ve 36. minutě dostal míč do milánské sítě z přímého kopu Miralem Pjanič, po konzultaci s asistentem však sudí Nicola Rizzoli branku neuznal zřejmě kvůli pohybu stoperů Juventusu.

Leonardo Bonucci chtěl kop zjevně tečovat, ale v ofsajdu nebyl. Naopak Mehdi Benatia se v okamžiku rozehrávky v ofsajdové pozici nacházel, ale hrát míč se nepokoušel. Velké protesty milánských hráčů následně vystřídala nevole jejich soupeřů, rozhodčí s nimi situaci řešili ještě před druhým poločasem.

Locatelli uspěl střelou na zadní tyč

O vítězství AC Milán rozhodl nečekaný střelec Locatelli v 65. minutě svou druhou brankou v sezóně. Teprve osmnáctiletý střední záložník překonal Gianluigiho Buffona nádhernou střelou na vzdálenější tyč. Juventus, který už po čtvrthodině hry přišel o svého druhého nejlepšího střelce Paula Dybalu kvůli zranění, se za vyrovnáním hnal marně.

Kromě Locatelliho měl zápas totiž dalšího mladého hrdinu, sedmnáctiletého brankáře AC Milán Gianluigiho Donnarummu. Juventus ho nebyl schopen překonat a Donnarumma skvělý výkon korunoval v posledním okamžiku utkání, když zlikvidoval nebezpečnou střelu Samiho Khediry.

Díky dvěma mladíkům tak domácí porazili Juventus v Serii A poprvé od podzimu 2012 a uštědřili mu teprve druhou ligovou porážku v této sezóně. Tu první Juventus utrpěl také na San Siru v utkání proti Interu. V obou zápasech na milánském stadiónu naposledy selhal v sezóně 2009/10.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Sampdoria Janov - FC Janov 2:1 (12. Muriel, 47. vlastní Izzo - 24. Rigoni)
AC Milán - Juventus Turín 1:0 (65. Locatelli)

Reklama

Související témata: