Hlavní obsah

Vladivostok - Čeljabinsk 0:1Gólman Francouz má v KHL první čisté konto, Kovář dal dva góly

Český reprezentační brankář Pavel Francouz poprvé od loňského příchodu do KHL odchytal zápas s čistým kontem. Bývalý litvínovský gólman byl strůjcem vítězství Čeljabinsku ve Vladivostoku, kde o výsledku rozhodl jediný gól. Vstřelil jej už v 7. minutě Alexandr Pankov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pavel Francouz během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Šestadvacetiletý Francouz předvedl 29 zákroků a čistého konta se dočkal v 25. startu v Kontinentální lize, kam přišel vloni po zisku extraligového titulu s Litvínovem. V zápase zároveň vyhrál souboj s gólmanem Maximem Treťjakem, vnukem legendárního Vladislava Treťjaka, a pokazil mu sobotní 20. narozeniny.

Útočník Magnitogorsku Jan Kovář rozšířil svoji bilanci o další dva přesilovkové góly. Na ledě čínského účastníka soutěže Kunlunu v Šanghaji skóroval pokaždé z bezprostřední blízkosti nastavením hokejky do přihrávky Sergeje Mozjakina. Jeho první gól na 2:0 byl vítězný, v 56. minutě pak Kovář uzavřel skóre na 5:1.

Kovář odehrál třetí dvougólový zápas v sezóně, celkem skóroval už třináctkrát a spolu se 14 asistencemi mu nově patří třetí místo v kanadském bodování soutěže. Mozjakin, který v Šanghaji vedle dvou asistencí dal rovněž dva góly, se s bilancí 17+17 posunul do čela produktivity o bod před Ilju Kovalčuka z Petrohradu (15+18).

Tomáš Mertl otevřel gólem v oslabení střelecký účet zápasu Záhřeb - Togliatti, který nakonec chorvatský tým vyhrál 3:2 a potřetí za sebou získal tři body. Mertl se prosadil pošesté v sezóně, z českých útočníků je lepším střelcem jen Kovář.

Kontinentální hokejová liga:
Vladivostok - Čeljabinsk 0:1 (Francouz čisté konto)
Kunlun Red Star - Magnitogorsk 1:5 (Jan Kovář 2+0)
Dinamo Minsk - HK Soči 5:2
Záhřeb - Lada Togliatti 3:2 (za domácí Mertl 1+0)

Reklama

Související témata: