Hlavní obsah

Atalanta - Inter 2:1Inter v lize znovu podlehl, na výhru čeká už měsíc

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán potřetí za sebou v italské nejvyšší soutěži prohráli. Soupeř pražské Sparty v Evropské lize podlehl na hřišti Bergama 1:2. AS Řím, který je v evropské soutěži protivníkem Plzně, porazil Palermo jasně 4:1 a posunul se na druhé místo o dva body za vedoucí Juventus. Fiorentina, na kterou ve čtvrtek v EL nestačil Liberec, zvítězila v gólově bohatém duelu v Cagliari i díky hattricku Nikoly Kaliniče 5:3. Neapol je po výhře 2:1 nad Crotone čtvrtá.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Andrea Masiello z Atalanty Bergamo se raduje z gólu proti Interu Milán.

Článek

Inter sice ve čtvrtek v Evropské lize porazil Southampton, v italské lize se ale dál trápí a pozice trenéra De Boera je nejistá. V Bergamu milánský klub prohrával od desáté minuty po Masiellově trefě hlavou a domácí hrozili i nadále.

Pět minut po přestávce se ale povedenou střelou zpoza vápna prezentoval Éder a domácí gólman Berisha neměl šanci zasáhnout. Přesto hosté nezískali ani bod, neboť tři minuty před koncem fauloval ve vápně obránce Santon a nařízenou penaltu proměnil Pinilla. "Nerazzurri" získali z posledních čtyř zápasů jediný bod a na výhru čekají od 21. září.

Inter hrál v sestavě Handanovič - Nagatomo (61. Ansaldi), Miranda, Murillo, Santon - Mário, Medel, Brozovič (62. Kondogbia) - Perišič, Icardi, Éder (76. Candreva).

AS Řím si připsal osmou výhru v řadě

AS Řím se sice musel obejít bez několika zraněných hráčů, přesto potvrdil, že se mu na domácím Olympijském stadiónu v lize daří, a proti Palermu si tam připsal osmou výhru v řadě. Jeden gól zaznamenal bosenský útočník Džeko, který s osmi trefami vede tabulku střelců. Další branky dali Salah, Paredes a El Shaarawy, čestný gól hostů vstřelil deset minut před koncem Quaison.

AS Řím odehrál utkání ve složení Szczesny - Emerson, Manolas, Fazio, Jesus (46. Florenzi) - De Rossi, Paredes - Salah, Nainggolan (69. Strootman), El Shaarawy - Džeko (81. Totti).

Fiorentině se dosud v Serii A příliš nedařilo a ani na hřišti nováčka Cagliari nezačala dobře, když už ve druhé minutě otevřel skóre Di Gennaro. Pak už ale úřadovali hosté, zejména dvojice Bernardeschi a Kalinič. Oba hráči už v prvním dějství zaznamenali dva góly a asistenci a do šaten šly týmy za stavu 1:4.

Krátce po změně stran Kalinič zkompletoval hattrick. V tomto týdnu se chorvatskému útočníkovi velmi dařilo, neboť ve čtvrtek také skóroval dvakrát do sítě Liberce v Evropské lize. Capuano a Borriello sice ještě snížili, na čtvrtou výhru v řadě ale domácí nedosáhli.

Trenér Fiorentiny Paulo Sousa poslal do hry sestavu Tatarusanu - Salcedo, Rodríguez, Astori, Olivera - Tello (88. Diks), Valero (65. Sánchez, Vecino, Bernardeschi - Iličič (76. Hagi), Kalinič.

Neapol na hřišti nováčka vyhrála

Neapol po zranění útočníka Milika marně hledá formu z úvodu sezóny, na půdě nováčka Crotone ale už v prvním poločase o jejím vítězství rozhodli Callejón a Maksimovič, jenž vstřelil premiérový gól v neapolském dresu. Přestože hráli hosté hodinu v oslabení po vyloučení Gabbiadiniho, Crotone dokázalo pouze zkorigovat stav minutu před koncem zásluhou Rosiho a na první výhru v sezóně stále čeká.

Lazio Řím remizovalo na hřišti FC Turín 2:2, bod pro domácí zařídil až v nastavení z penalty Ljajič. Český záložník Jakub Jankto odehrál 63 minut za Udine, které porazilo Pescaru 3:1 a ukončilo sérii pěti zápasů bez výhry. Boloňa s Ladislavem Krejčím v sestavě remizovala 1:1 se Sassuolem, když o výhru přišla až tři minuty před koncem po Matriho zásahu.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Udine - Pescara 3:1 (9. z pen. a 71. Théréau, 90.+3 Zapata z pen. - 74. Aquilani)
Bergamo - Inter Milán 2:1 (10. Masiello, 88. Pinilla z pen. - 50. Éder)
Cagliari - Fiorentina 3:5 (2. Di Gennaro, 61. Capuano, 77. Borriello - 20., 40. a 53. Kalinič, 26. a 32. Bernardeschi)
Crotone - Neapol 1:2 (89. Rosi - 17. Callejón, 33. Maksimovič)
Empoli - Chievo 0:0
FC Turín - Lazio Řím 2:2 (20. Falqué, 90.+1 Ljajič z pen. - 71. Immobile, 84. Murgia)
Boloňa - Sassuolo 1:1 (10. Verdi - 86. Matri)
AS Řím - Palermo 4:1 (31. Salah, 51. Paredes, 68. Džeko, 82. El Shaarawy - 80. Quaison)

Reklama

Související témata: