Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 2:0Liberec porazil Karlovy Vary, Lašák potřetí za sebou neinkasoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Krenželok 1 : 0
48. Lakatoš 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 15. kole Tipsport extraligy doma Karlovy Vary 2:0. Bílí Tygři tak potřetí za sebou naplno bodovali, aniž by během této série gólman Ján Lašák inkasoval. Naprázdno vyšly v předchozích kolech Mladá Boleslav a Plzeň, obhájce titulu poprvé v sezóně zaznamenal sérii po sobě jdoucích výher. Vítěznou trefu zaznamenal již v první třetině Lukáš Krenželok, pojistku přidal ve třetí části Dominik Lakatoš. Obě branky vstřelili Severočeši v přesilovkách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák.

Článek

Bílí Tygři se představili domácímu publiku po více než dvou týdnech a sérii čtyř venkovních duelů. A jakoby chtěli svým fanouškům to dlouhé čekání vynahradit, začali utkání zostra. Na hostujícího gólmana Závorku se valil jeden útok za druhým a Západočeši odolávali jen s vypětím sil.

Bílým Tygrům pomohla k dobrému rozjezdu přesilovka. Sice ji nevyužili, ale dostali hosty pod tlak. Ten pokračoval a vyústil v další početní výhodu. V ní už se domácí prosadili. Přihrávku Radivojeviče zpoza branky uklidil přesně do horního rohu Krenželok. I po úvodní brance domácí pokračovali v náporu, ale Závorka byl pozorný. Vyznamenal se po střelách Ordoše, Šimka a v závěru třetiny i Vlacha.

Druhé dějství začalo přesilovkou Západočechů, ale nápor a tlak nepřišly. Naopak domácí se po oslabení vrhli opět do útoku, jenže Závorka jejich pokusy likvidoval. Nevyzráli na něj ve velkých šancích Bulíř ani Bližňák. Když byl v polovině třetiny vyloučen domácí Bartovič, hosté se ani nedokázali usadit před Lašákem. Naopak domácí mohli zvýšit vedení: Krenželok s Jelínkem jeli dva na jednoho, ale Jelínek přestřelil branku. V poslední minutě před druhou přestávkou měl šanci Bulíř, po odrazu puku od zadního mantinelu ale netrefil prázdnou branku.

Lakatoš pojistil výhru

V úvodu třetí dvacetiminutovky se blýskli oba brankáři. Nejprve Lašák zneškodnil dělovku Tomečka, poté Závorka vychytal Ševce. Ve 48. minutě se v přesilovce trefili domácí podruhé; po skrumáži překonal Závorku mladý reprezentant Lakatoš. Gól ale musel potvrdit až videorozhodčí. O chvíli později vybídl s chutí hrající Bulíř ke skórování Radivojeviče, jenže ten netrefil puk ideálně a minul branku.

V 52. minutě se vyznamenal domácí brankář Lašák, když zlikvidoval samostatný únik Stloukala. O minutu později se před Závorkou objevil elitní bek domácích Šimek, ale ve skórování mu v poslední chvíli zabránili obránci hostí. Závěr utkání se dohrával ve znamení tlaku domácích, ale na skóre se již nic nezměnilo.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. L. Krenželok (P. Jelínek, Radivojevič), 48. Lakatoš (Bližňák, Svačina). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 5169.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Bližňák, Bartovič - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice