Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 4:0Hokejisté Chomutova zdolali doma Vítkovice. Laco vychytal první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Poletín 1 : 0
14. Kämpf 2 : 0
39. Huml 3 : 0
50. Skokan 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v 15. kole Tipsport extraligy Vítkovice 4:0. Piráti zabrali po dvou předchozích porážkách a ukázali, že pod Krušnými horami se jim daří, když prodloužili domácí sérii na tři vítězná utkání a mají druhou nejlepší bilanci domácích zápasů v soutěži. Ostravanům v sezoně zatím nepřenechali ani bod. Čisté konto vychytal díky 18 úspěšným zákrokům Ján Laco.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hráčů z vítězství - ilustrační foto.

Článek

V první šanci zápasu stál mezi kruhy Kolouch, který v početní výhodě nastřelil tyč za Lacovými zády. Úvodní branku utkání vstřelil z předbrankového prostoru v početní výhodě Poletín. Ve 14. minutě měla dvě velké šance dvojice Vladimír Růžička mladší, Kämpf. Nejprve Kämpfova teč skončila jen na výstroji vítkovického brankáře Dolejše, podruhé už byl v situaci dva na jednoho Kämpf úspěšný.

Druhá třetina začala gólovou šancí Vondrky, který z levé strany netrefil prázdnou bránu. Krátce poté nastřelil Valach z pravého kruhu tyč. Poté, co se Tomica dostal do samostatného úniku a neuspěl, zazvonila za Dolejšem potřetí tyč, kterou nastřelil Hřebejk. V polovině zápasu nejprve neuspěl Koblasa sám před bránou, poté i Chomutov zachránila znovu branková konstrukce. Ve 39. minutě využili Piráti i třetí nabídnutou přesilovku, když se z pravého kruhu pro vhazování prosadil Huml.

V úvodu třetí třetiny měli Piráti další početní výhodu, tu už však nevyužili. Na rozdíl čtyř branek zvýšil v polovině závěrečného dějství Skokan, jenž zužitkoval dobrou přihrávku od Valacha a poslal kotouč pod betony vítkovického gólmana za brankovou čáru. I Ridera hrála v pěti proti čtyřem, ale žádnou šanci si nevytvořila. Poslední minuty střetnutí se dohrávaly v poklidu a bez větších šancí.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Ridera 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Poletín (Huml, Vondrka), 14. Kämpf (V. Růžička ml.), 39. Huml (Skinner, Rutta), 50. Skokan (Valach, Vondrka). Rozhodčí: Polák, Souček - Hynek, Rozlílek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Diváci: 3851.
Chomutov: Laco - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek - Skokan, Huml, Vondrka - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Hřebejk, Račuk, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Vítkovice: Dolejš - Urbanec, Výtisk, Hrbas, Klok, Sedlák, D. Krenželok, L. Kovář - P. Zdráhal, Y. Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, Kafka - Vandas, Balán, Kolouch - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama