Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 4:1Zlín doma potřinácté za sebou přemohl Litvínov, Chemici přerušili sérii osmi výher v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kubiš 1 : 0
18. Říčka 2 : 0
43. Bukarts 3 : 0
46. Hübl 3 : 1
59. Holík 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína ukončili v 15. kole Tipsport extraligy osmizápasovou vítěznou šňůru Litvínova a porazili Vervu 4:1. Berani tak sami v jedné mimořádné sérii pokračují - doma zvítězili nad Litvínovem už potřinácté za sebou. Gólem a asistencí přispěl k výhře svého týmu útočník Robert Bukarts.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zlínský brankář Libor Kašík - ilustrační foto.

Článek

Litvínov musí cesta do Zlína už tak trochu strašit. Naposledy tam zvítězil před téměř sedmi lety v lednu 2010. S odvrácením této nepříznivé statistiky ale nezačala dnes Verva zrovna nejlépe. Ve třetí minutě usedl na trestnou lavici hostující Jurčík a jeho faul potrestal po polovině trestu úspěšně tečující Kubiš.

Ihned následovala další početní výhoda pro Berany, tentokrát se ale Severočeši ubránili. A svým následným dvěma oslabením se ubránili i domácí, ačkoli měli namále: Lukeš, Kubát, Hübl či Pavelka doráželi z bezprostřední blízkosti, Kašík byl ale velmi pozorný. Následně se do tlaku dostali opět domácí a byla to podívaná. Bořuta netrefil prázdnou branku, dorážka Maruny skončila na betonu Januse. Až průnik a následná Říčkova střela do horního rohu při přesilové hře znamenaly zvýšení na 2:0.

Do druhé části vstoupili hosté s vervou a snahou o zvrat. Dost aktivní byl Reichel, jeho dvě 'jedovky' ale domácí muž v masce kryl. Tlak Litvínova trochu otupilo vyloučení Skleničky, domácí tak nadále drželi své dvoubrankové vedení. To mohl navýšit Říčka, ale nedal.

Holík pojistil výhru

Úvod třetí třetiny začal brát Litvínovským naději na devátou výhru v řadě. Hostující obraně pláchl Bukarts a poslal puk mezi Janusovy betony. Za tři minuty však bylo sníženo, když se mezi střelce zapsal Viktor Hübl. Následovala minuta plná šancí. Nejprve neuspěl hostující Trávníček, poté své tutové příležitosti spálil domácí Vlach s Honejskem.

Verva v závěru střetnutí využívala zlínské pasivity, i nadále si vytvářel obrovské šance Reichel, přáno mu ale nebylo. A tak při power play hostí pečetil výhru Beranů Holík.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Verva Litvínov 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Kubiš (Blaťák, Bořuta), 18. Říčka (Bukarts), 43. Bukarts, 59. P. Holík - 46. V. Hübl (T. Pavelka). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 4167.
Zlín: Kašík - Marušák, O. Horák, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Kubiš - Štumpf, Podešva, Maruna - Chytil, Popelka, Goiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, Gerhát - Jurčík, K. Reichel, Trávníček - Šimeček, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: