Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 2:1Olomouc porazila Mladou Boleslav a ukončila sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Eberle 1 : 0
32. Hyka 1 : 1
33. Knotek 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 15. kole Tipsport extraligy doma Mladou Boleslav 2:1. Hanáci tak ukončili pětizápasovou šňůru porážek, o jejich výhře rozhodl ve 33. minutě útočník Jan Knotek. Středočeši prohráli v arénách soupeřů potřetí za sebou a propadli se tabulkou na sedmou příčku.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Olomoucký útočník Jan Eberle - ilustrační foto.

Článek

První možnost ke skórování měli Hanáci. Skladaný v páté minutě napřáhl už téměř od červené čáry, Lukáš jeho dělovku vyrazil pouze před dojíždějícího Hermana, který ale opět vyprášil Lukášovy betony. Pět minut před koncem první části hráli při vyloučení Vampoly domácí první přesilovku. A mohli jít i do vedení, kdyby Skladaný lépe trefil parádní přihrávku Juraje Mikúše zpoza branky.

Vampola pak kuriózně znovu fauloval - ještě když stál ve vrátkách trestné lavice - a další početní převahu už domácí využili. Eberle tečoval za záda Lukáše Staňkovu střelu. V závěru třetiny byl blízko ke srovnání Hyka po Klepišově pasu, jenže mířil těsně mimo. A v úplně poslední vteřině mohl zvýšit po Mikúšově výzvě Matai, ani on však nezamířil mezi tyče.

Druhou třetinu začali Kohouti zostra: Laš byl sám před Lukášem, měl ještě možnost nahrát Mikúšovi, volil zakončení, avšak hostující brankář byl opět úspěšnější. Laš měl další příležitost ve 28. minutě, opět byl ale úspěšnější Lukáš a stejně dobře si vedl i při Knotkově dorážce.

Knotek zařídil Kohoutům výhru

Nevyužité šance musely Hanáky mrzet. Ve 32. minutě totiž srovnal při hře ve čtyřech na obou stranách z brejku parádním blafákem Hyka. Olomouc ale už po necelé minutě rychle odpověděla, když Knotek střelou přes beka prostřelil Lukáše.

Ve třetí části pokračovali domácí ve velkém tlaku, vynikající Lukáš odolal dvěma přesilovkám i pokusům Knotka s Eberlem a Jerlgem v rovnovážné hře. Na druhé straně málem srovnal z ojedinělého brejku Jiránek - Konrád zachránil betonem. V závěru už si domácí tým vedení pohlídal a vybojoval kýžené vítězství, na které čekal od začátku října.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 17. Eberle (Staněk, Ostřížek), 33. J. Knotek (Rác) - 32. Hyka (Stříteský). Rozhodčí: Pešina, Horák - Barvíř, Blümmel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváků: 4211.
Olomouc: Konrád - Matai, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Burian - Fořt, Herman, Skladaný - Jergl, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Mladá Boleslav: Lukáš - Kučný, Trončinský, Stříteský, Voráček, Jan Hanzlík, Kurka, Pastor - M. Látal, Vampola, Lenc - Hyka, Klepiš, Jonák - L. Pabiška, Žejdl, Pospíšil - Jiránek, Musil. Trenéři: F. Výborný, M. Jelínek.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice