Hlavní obsah

Montreal profituje z gólmana a nových posil. Zaskvěl se i ruský svéráz Radulov

Montreal/Praha

Před rokem se Montreal opájel skvělým startem sezóny, ale stačilo dlouhodobé zranění největší hvězdy, táhlá krize a nebylo z toho ani play off. Proto jsou letos Canadiens opatrnější, začátek mají ovšem stejně dobrý jako před rokem. Výhra 3:1 nad Philadelphií je vynesla do čela souhrnné tabulky NHL.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Brankář Montrealu Carey Price v akci.

Článek

S Careym Pricem v brance jsou Habs mnohem sebevědomější. „Pokud vám takový hráč chybí, někde se to projevit musí," řekl český útočník Tomáš Plekanec. Nejlepší gólman ligy se ale rozchytal na Světovém poháru v Torontu, kde byl oporou Kanady, a teď předvádí podobné výkony i v klubu. V pondělí ho dokázal překonat pouze šikovnou tečí Jakub Voráček, který tak v šesti zápasech sezóny nasbíral už osm bodů (3+5).

Generální manažer montrealského klubu Marc Bergevin měl dobré oko při výběru posil. Proti Flyers se třemi body zaskvěl ruský svéráz Alexander Radulov. „Vnáší do naší hry hodně entuziasmu. Užívá si, že tu s námi může být," chválil Radulova Price.

Bergevinovi už také málokdo vyčítá trejd populárního P. K. Subbana do Nashvillu, za kterého přišel Shea Weber. Tvrdý a vysoký obránce je nejproduktivnějším hráčem Canadiens (2+5) a s deseti kladnými body vede také bodování plus/minus celé NHL.

Reklama

Související témata: