Hlavní obsah

Palermo - Udinese 1:3Palermo dál padá ke dnu. Záchranářský souboj rozhodl Fofana, Jankto nastoupil až v závěru

Palermo

Trápení fotbalistů Palerma v nové sezóně pokračuje. Tým ze Sicílie se ani na pátý pokus nedočkal před vlastními fandy bodového zisku, když ve čtvrteční dohrávce 10. kola Serie A podlehl Udine 1:3. Domácí sice vedli po trefě bývalého útočníka Slovácka a Žižkova Nestorovského, jenže ještě do přestávky odpověděl Théréau a v rozmezí 74. a 79. minuty Fofana dvěma zásahy dokonal obrat hostů. Český útočník Jakub Jankto ve službách Zeber přišel na hřiště v 88. minutě, kdy vystřídal autora vyrovnávacího gólu Théréaua.

Foto: Corrado Lannino, ČTK/AP

Útočník Udinese Cyril Théréau (druhý zprava) slaví se spoluhráči gól proti Palermu v dohrávce 10. kola italské ligy.

Článek

Hosté byli v úvodu aktivnější, do vedení však šlo Palermo. Nestorovski pronikl z pravé strany do pokutového území a jeho tečovaná rána levačkou skončila v síti. Pro šestadvacetiletého Makedonce to byla čtvrtá trefa v sezóně.

Domácí drželi těsný náskok až do 36. minuty. Théréau si zpracoval centrovaný míč a pohotovou střelou k tyči srovnal. Rozhodnutí přišlo v závěrečné čtvrthodině. Fofana po rychlém brejku napřáhl kousek za šestnáctkou a jeho technický pokus dolétl až do sítě. Stejný hráč pak ještě stvrdil výhru, když po bleskovém výpadu do soupeřovy obrany překonal chorvatského gólmana Posavece.

Palermo prohrálo čtvrtý z posledních pěti duelů a zůstává předposlední. Udine si polepšilo na dvanáctou příčku.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
Palermo - Udine 1:3 (10. Nestorovski - 74. a 79. Fofana, 36. Théréau)

Reklama

Související témata: