Hlavní obsah

Plzeň - Chomutov 2:1Plzeň vyhrála potřetí v řadě, zdolala venku se trápící Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Svoboda 1 : 0
18. Lev 2 : 0
50. Koblasa 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 16. kole Tipsport extraligy Chomutov 2:1 a naplno bodovali již potřetí v řadě. O osudu utkání rozhodli Indiáni dvěma trefami Tomáše Svobody a Jakuba Lva již v úvodní třetině. Hosté stihli v závěrečné dvacetiminutovce už pouze snížit zásluhou Petra Koblasy, prohráli tak již páté utkání za sebou v arénách soupeřů a navíc posedmé v řadě v Plzni.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Plzně z gólu.

Článek

Hosté v úvodu nevyužili přesilovou hru a naopak po jejím skončení je od pohromy uchránil jen skvělý zákrok Laca proti střele nekrytého Indráka. Za chvíli měl chomutovský gólman štěstí, když Johnsonova přesilovková teč těsně minula jeho branku. V 11. minutě už se během další početní výhody z mezikruží trefil Svoboda, když ho po ideální přihrávce Kubalíka nechala pohodlně zakončit rozhozená obrana Pirátů.

Hosté ve svých ofenzivních snahách naráželi na Indiány dobře střežené střední pásmo a v 18. minutě navíc Johnson našel přihrávkou od pravého hrazení mezi kruhy nekrytého Lva, který přesným švihem zvýšil na 2:0. Krátce před první sirénou mohl odpovědět po levé straně unikající Hřebejk, vypálil ale mimo.

Piráti po pauze zpevnili defenzivu a do šancí domácí nepouštěli. Naopak ve 29. minutě po rychlém brejku ztroskotal tváří v tvář na brankáři Sochůrkovi Kämpf. Na druhé straně po polovině utkání pokazil přečíslení tří na jednoho nepřesnou přihrávkou Kubalík. V závěru prostřední části hosté zjednodušili hru a při početní výhodě Sochůrek jen s obtížemi vyrazil bombu Valacha a Tomicovu dorážku. Zmrazit probuzený Chomutov mohl vzápětí Svoboda, před odkrytou brankou ovšem minul Indrákovu nabídku.

Na začátku závěrečné třetiny hosté promarnili přesilovku a následně mohli inkasovat. Po Kratěnově vybídnutí před prázdnou branku ovšem Kubalík zakončil mimo. Domácí si zkomplikovali situaci pasivitou a vyloučením Vracovského. Vondrkovo nahození ještě Sochůrek udržel na brankové čáře, v 50. minutě už ale Tomicův pokus dorazil do sítě v pádu Koblasa. Hosté se poté sice tlačili dopředu, vyrovnat už však nezvládli ani při powerplay.

16. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. T. Svoboda (D. Kubalík), 18. Lev (Johnson) - 50. Koblasa (Tomica, Skokan). Rozhodčí: Hradil, Lacina - D. Jelínek, Zíka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 5002.
Plzeň: Sochůrek - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Pulpán, Moravčík, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Lev, Johnson - Indrák, Kodýtek, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Chomutov: Laco - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Kudělka - Skokan, Huml, Vondrka - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Hřebejk, Račuk, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: