Hlavní obsah

Sparta - Příbram 4:0Hruškova hrubka a Lafatův hattrick odsoudily nebohé Středočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Karavajev 1 : 0
45. Lafata 2 : 0
76. Lafata 3 : 0
85. Lafata 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Neporazit ani poslední tým tabulky, už by mohli Letenští všechny ligové plány zabalit. Fotbalisté pražské Sparty však tentokrát další komplikace nepřipustili a v úvodním utkání 12. kola Příbram porazili 4:0. Výrazně jim pomohla hrubka brankáře Hrušky, který propustil do sítě propagační střelu Karavajeva. Další tři góly přidal kapitán Lafata, takže se hattrickem dostal v tabulce střelců s osmi trefami do vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vjačeslav Karavajev střílí první gól Sparty proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Situace v letenské kabině je setrvalá. Kdo je zdravý, hraje. Na marodku se zase vrátil třeba Zahustel a vzhledem k Marečkově trestu se po letech do zálohy posunul stoper Holek. Hned na začátku zápasu navíc kouslo ve svalu V. Kadlecovi a pakoval se ze hřiště také. Jeho nástupce Pulkrab se po hrubce příbramské obrany okamžitě dostal do tutové šance, kterou ovšem zazdil.

Ani Juliš neuspěl, byť šel ze strany na gólmana sám. Hruška uspěl proti němu i dorážejícímu Lafatovi, v 18. minutě ovšem posadil Spartu fatální minelou zadarmo na koně. Karavajev vypálil zdálky po zemi přesně tam, kde stál gólman, jenže Hruška měl děravou náruč a mezi nohama nechal míč propadnout do sítě. Letenský kotel mu poděkoval posměšným skandováním jeho jména...

Domácí vedli, ale žádná velká podívaná v jejím podání nenásledovala. A tak mohla hrát Příbram. Ačkoliv venku ještě neskórovala, v první půli nebylo ke gólu daleko. Mahmutovič branku jen těsně minul, Brandnerovu umístěnou střelu Koubek s námahou vyrazil. Středočechy přišly nevyužité šance draho, ještě do přestávky totiž podruhé inkasovali. Rezek ztratil na půlce hřiště míč, Holzer potáhl rychlý brejk, naservíroval míč Lafatovi a kapitán se před prázdnou branku nemohl splést.

Hned v nástupu do druhého dějství se ukázal pro změnu Pilík, jeho střelu z přímého kopu však Koubek také bravurně vyrazil.

Zatímco Příbrami nebyl gól ani tentokrát přán, Lafata se sedmou trefou dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Chramostu. Pulkrab totiž opil tři obránce najednou, naservíroval míč před branku a kapitán se mu poděkoval.

A jak už byl rozjetý, když ho do další šance vyslal Holzer, ani pak Lafata nezaváhal a tvrdou střelou završil hattrick.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)
Branky: 45.+1, 76. a 85. Lafata, 18. Karavajev. Rozhodčí: Nenadál - Vysloužil, Antoníček. ŽK: Pulkrab, Mazuch - Tregler, Chaluš. Diváci: 7109.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Holek - Juliš (80. Dudl), Dočkal (82. Mustedanagič), Holzer - Lafata, V. Kadlec (9. Pulkrab). Trenér Holoubek.
Příbram: Hruška - Pecháček, Chaluš, Tregler, Divíšek - Trapp, Krameš - Brandner (79. Kacafírek), Pilík, Rezek (73. Majtán) - Mahmutovič. Trenér Rada.

Reklama

Související témata: