Hlavní obsah

Hradec - Karviná 3:4Votroci nezvládli duel nováčků a prohráli popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Budínský 0 : 1
32. Voltr 0 : 2
53. Černý 1 : 2
55. Schwarz (penalta) 2 : 2
69. Šisler 2 : 3
78. Budínský 2 : 4
90. Malinský 3 : 4
Záznam online reportáže

Černá série fotbalistů Hradce Králové v nejvyšší soutěži pokračuje. V utkání 12. kola prohráli doma s Karvinou 3:4 a připsali si pátou porážku za sebou. Hosty poslali do vedení Lukáš Budínský s Radkem Voltrem, domácí ale po přestávce zásluhou Pavla Černého a Petra Schwarze z penalty vyrovnali. Vedení však na stranu Karviné strhli Jan Šisler s Budínským a Hradec už pouze v závěru snížil po trefě Tomáše Malinského.

Foto: David Taneček, ČTK

Matěj Janečka z Karviné (vlevo) a Jan Mudra z Hradce

Článek
Fotogalerie

Karviná jednoznačně ovládla první půli. Hradec měl sice deset rohových kopů, ale nebyl prakticky vůbec nebezpečný. Pouze jednou se trefil mezi tyče, ale Polomova hlavička po standardní situaci byla velmi slabá. Hosté naopak hrozili hned od počátku utkání. Už ve druhé minutě se na šestnáctce dostal k technické střele Budínský, ale jeho pokus mířící k tyči vyrazil gólman Ottmar na rohový kop.

Stejný hráč pak o čtyři minuty později udeřil. Zásadní vliv na jeho branku však měla chyba domácího obránce Holeše, který odvracel centr ze strany hlavou tak nešikovně, že míč připravil přesně na nohu Budínskému a karvinský záložník se trefil perfektně z voleje pod břevno.

Rovněž druhá trefa hostujícího celku byla parádní. Ve 32. minutě hosté kopali roh, jeden z karvinských přizvedl míč na přední tyči, ten přilétl k Voltrovi, jenž ho nůžkami poslal znovu pod horní tyč.

Hradec vypadal, že je na dně, ale na začátku druhé půle se zvedl. V 53. minutě odcentroval od brankové čáry Malinský a přesně našel hlavu kapitána Černého. Hned minutu poté se udála další důležitá chvíle. Šisler fauloval útočníka Žondru a Hradec kopal penaltu. Schwarz trefil břevno, od nějž se míč odrazil na zem a ven z brány. Sudí Franěk rozhodl, že šlo o gól.

Hradec byl poté lepší a snažil se rozhodnout. Velkou šanci měl útočník Žondra, ale na malém vápně špatně trefil zpětnou přihrávku.

Hosté byli mnohem produktivnější a také jejich třetí zásah byl velmi pěkný. Šlo o spolupráci dvou exhradeckých hráčů - po Voltrově centru tvrdě napálil míč do sítě o břevno Šisler. V 79. minutě pak uklidnil Karvinou šikovnou ranou po zemi Budínský.

Domácí už jen snížili, když v nastaveném čase skóroval Malinský. Hradec si tak připsal pátou porážku za sebou a od sestupového pásma ho dělí čtyři body. Naopak Karviné patří se ziskem 17 bodů šestá příčka.

Fotbalová liga - 12. kolo:
FC Hradec Králové - MFK Karviná 3:4 (0:2)
Branky: 53. Černý, 55. Schwarz z pen., 90.+2 Malinský - 6. Budínský, 32. Voltr, 69. Šisler, 79. Budínský. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Hájek. ŽK: Malinský - Janečka, Laštůvka, Šisler, Košťál. Diváci: 2336.
Hradec: Ottmar - Holeš, Polom, Plašil, Mudra - Malinský, Janoušek, Schwarz (78. Trubač), Vlkanova (72. Krátký) - P. Černý (88. Martan), Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (88. Panák), Eismann (57. Jurčo) - Voltr (76. Puchel). Trenér: Weber.

Reklama