Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 0:3Třinec s bezchybným Hrubcem vyhrál ve Varech a vede extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Marosz 0 : 1
49. Růžička 0 : 2
57. Polanský 0 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Třince vyhráli v 18. kole Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů 3:0 a dostali se do čela soutěže. Oceláři o výhře rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili všechny branky. Gólman Šimon Hrubec udržel potřetí za sebou na kluzištích soupeřů a celkem popáté v sezóně čisté konto. Energie počtvrté v řadě neskórovala a je nadále poslední.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví gól v Karlových Varech.

Článek

Favorit ze severu Moravy se mohl ujmout vedení již ve druhé minutě, kdy Rákosova nenápadná střela propadla Závorkovi těsně vedle levé tyče. Následně byli ale aktivnější domácí. Otevřít skóre mohl aktivní Tuominen, připraveného Hrubce ale nepřekonal.

I ve druhé dvacetiminutovce byly Karlovy Vary lepší, což potvrzoval i počet střel. Třinec "hasil" aktivitu Energie jen za cenu faulů, ale v přesilových hrách Západočeši názorně ukazovali, proč se jim nedaří a jsou poslední.

Gól nedokázali vstřelit Vachovec, Tuominen a ani Flek, který se v 38. minutě řítil sám na gólmana, ten však hokejkou zmařil jeho pokus o blafák. Střeleckou nemohoucnost Energie dokumentoval Tomeček, který po Hrubcově jediné chybě nedokázal trefit tečovaný puk před odkrytou brankou.

Tři údery ve třetí třetině rozhodly

Teprve v závěrečné třetině dal Třinec konečně pocítit rozdíl v hráčském potenciálu obou mužstev. Při vyloučení třineckého odchovance Matuše se v 45. minutě střelou zápěstím trefil Marosz, ještě v minulé sezóně hráč Energie.

O čtyři minuty později našlápl na červené k úniku Růžička a překonal Závorku podruhé. V 56. minutě se domácí trenéři odhodlali k power play, ale o minutu později Polanský zpečetil výhru Ocelářů.

18. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 45. Marosz (Kreps, Hrabal), 49. M. Růžička (Marosz, Roth), 57. Polanský. Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 2158.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - V. Tomeček, Gríger, Mullane - Kindl, Skuhravý, Vachovec - Flek, Matuš, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas, Jank - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Špirko, J. Sýkora. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama