Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 1:3Zlín rozhodl slepenými góly a posunul se na desáté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Vlach 0 : 1
25. Holík 0 : 2
27. Bukarts 0 : 3
38. Kubalík 1 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Zlína vyhráli v 18. kole Tipsport extraligy na ledě Plzně 3:1 a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu v sezóně. O své teprve druhé výhře z posledních šesti utkání hosté rozhodli dvěma slepenými góly v úvodu druhé dvacetiminutovky. Brankou a asistencí na vítěznou trefu Petra Holíka se blýskl lotyšský reprezentant Roberts Bukarts.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z gólu v Plzni.

Článek

Zraněními zdecimovaný zlínský tým se od úvodního vhazování soustředil na pečlivou obranu středního pásma a aktivnější domácí se obtížně prosazovali směrem dopředu. Až v deváté minutě zblízka nebezpečně dorážel Hrnka. Nápor Indiánů vrcholil při přesilové hře ve 13. minutě, kdy Lev před prázdnou brankou trefil jen pravou tyč a volej Kubalíka skvěle zastavil gólman Kašík.

Poté po pěkné individuální akci zakončil Lev nad a necelé dvě minuty před koncem první třetiny udeřilo na druhé straně, když Machovského překvapil nenápadnou střelou od modré čáry Vlach. Vzápětí mohl odpovědět Blaťákem v úniku faulovaný Frühauf, trestné střílení však slovenský bek neproměnil.

Na začátku prostřední části hosté sice promarnili dlouhou přesilovku pět na tři, ale ve 25. minutě využil zaváhání domácích ve středním pásmu Holík, který při přečíslení dvou na jednoho uspěl povedenou bekhendovou kličkou. Indiáni ve snaze o snížení nepříznivého stavu 0:2 až příliš otevřeli hru a o 136 vteřin později inkasovali potřetí, když se z prostoru mezi kruhy přesně trefil nekrytý Bukarts.

Kubalík už jen snížil

Domácím nepomohly ani změny ve složení útoků, od další pohromy je však uchránil ve 36. minutě Machovský skvělým zákrokem proti šanci Vlacha. Za chvíli zaváhání Kotvana při rozehrávce potrestal trefou na 1:3 Kubalík.

Záhy po zahájení závěrečné třetiny však mohl hosty uklidnit Holík, Machovského ale tváří v tvář neprostřelil. Domácí se sice tlačili dopředu, ovšem gólové příležitosti si nevypracovali ani během početní výhody. Hosté pozorně bránili a vyráželi do brejků. V 50. minutě svůj únik sice nevyužil Vlach, přesto Zlínští hráči přečkali i závěrečnou power play a udrželi své vedení. Hosté se tak posunuli na 10. místo tabulky, Plzeň je i nadále dvanáctá.

18. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 38. D. Kubalík - 19. Roman Vlach (Honejsek), 25. P. Holík (Bukarts), 27. Bukarts. Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4108.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Pulpán - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Kodýtek, Lev - Johnson, Preisinger, T. Svoboda - Vondráček, Koreis, Hrnka, od 28. navíc Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Kubiš - J. Ondráček, Podešva, Veselý - Gago. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: