Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 3:2Litvínov udolal Mladou Boleslav a doma vyhrál poosmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Gerhát 1 : 0
22. Orsava 1 : 1
26. Žejdl 1 : 2
39. Sörvik 2 : 2
56. Hanzl 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 18. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav 3:2 a na svém ledě tak uspěli v osmém utkání za sebou. Duel rozhodl v 56. minutě gólem v přesilové hře útočník Martin Hanzl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví gól proti Mladou Boleslaví. Zleva Karel Kubát, Michal Trávníček a autor branky František Gerhát.

Článek

Litvínov měl velmi dobrý nástup do utkání a již po dvaceti vteřinách prověřil hostujícího brankáře Lukeš, po něm i Martin Hanzl, ale Lukáš byl pozorný. Poté si hosté zahráli dvě početní výhody v rychlém sledu, ale Jaroslav Hübl se v brance příliš nezapotil.

V jedenácté minutě se prokličkoval až před Lukáše Robin Hanzl, střela švihem ale úspěšná nebyla a stejně tak si vedl s dorážkou Pavelka. Až v 16. minutě se z nenápadné akce prosadil Gerhát, kterému zpoza branky překvapivou zadovkou nabíjel Hořava.

Do druhé třetiny vstoupili hosté jako vymění. Nejprve našel Hübl Voráčkovu bombu od modré se štěstím ve své lapačce, poté ovšem chyboval v rozehrávce Sklenička a Orsava toho dokázal parádní střelou nad lapačku využít.

Ve 26. minutě se svým důrazem prosadil přes obránce Žejdl a pohotovou střelou k tyči otočil skóre. Další šanci měl opět Orsava, který tváří v tvář Hüblovi zvolil bekhendový blafák, úspěšný ovšem nebyl.

Martin Hanzl dokonal obrat

Domácí se probudili až v závěru třetiny a opět se do šance dostal aktivní Stříbrný, tentokrát Lukáš zakročil a puk skončil těsně nad horní tyčkou. Litvínov ale přeci jen dokázal vyrovnat, Sörvik si sjel mezi kruhy a propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 45. minutě vyzkoušel Lukášovu pozornost střelou z brankové čáry Hořava, mladoboleslavský olman však byl připraven a poradil si i s dorážkou Trávníčka. V další šanci se ocitl Černý, bekhendem však trefil pouze Lukášův beton. Na druhé straně mohl vstřelit vítězný gól Hyka, to by ovšem puk po jeho střela nesměla skončit pouze na tyčce.

V 55. minutě byl vyloučen Látal a Verva toho využila. Po krásné přihrávce od Sörvika se střelou pod horní tyč prosadil Martin Hanzl a zápas rozhodl. Bruslařskému klubu nepomohla k vyrovnání ani závěrečná hra bez brankáře.

18. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Gerhát (M. Hořava), 39. Sörvik (M. Hanzl, J. Černý), 56. M. Hanzl (Sörvik, T. Pavelka) - 22. Orsava, 26. Žejdl (L. Pabiška, Trončinský). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4125.
Litvínov: J. Hübl - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Pavlík, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Mladá Boleslav: Lukáš - Kučný, Trončinský, T. Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík - Klepiš, Vampola, M. Látal - Lenc, Urban, Hyka - Jonák, Žejdl, Orsava - L. Pabiška, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama