Hlavní obsah

Pardubice - Hradec Králové 3:4Hradec ovládl i druhé derby sezóny, rozhodl jej Gregorc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Nahodil 1 : 0
2. Červený 1 : 1
14. Jarůšek 1 : 2
29. Köhler 1 : 3
32. Nahodil 2 : 3
42. Čáslava 3 : 3
54. Gregorc 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli na ledě Pardubic 4:3 a ovládli tak i druhé východočeské derby v sezóně. Dramatické utkání 18. kola Tipsport extraligy, které sledovala vyprodaná Tipsport arena, rozhodl v 54. minutě obránce Blaž Gregorc. Slovinský reprezentant přitom ještě v minulém ročníku hájil pardubické barvy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký útočník Richard Jarůšek se raduje z gólu proti Pardubicím v zápase 18. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Derby nabralo od začátku solidní tempo a než si stihli oba brankáři připsat první ostrý zákrok, svítil na kostce v čase 1:33 stav 1:1. Nejprve Nahodil dorazil kotouč vyražený Rybárem, za 23 vteřin díky zaváhání Maxwella srovnal Červený.

Domácím mohl vrátit vedení Rolinek, jenže pálil jen do brankáře. Skóre se měnilo až ve 14. minutě, když se zblízka trefil Jarůšek. Druhá branka Hradce odstartovala sérii šancí. Na domácí straně mohli srovnat Zohorna a Rolinek, naopak vedení Mountfieldu mohl navýšit při dvou šancích agilní Jarůšek, ale na Maxwella nevyzrál. V závěru první části nedokázal do opuštěné branky doklepnout kotouč po krásné kombinaci Dej.

Kolotoč šancí po pauze trochu utichl, přesto po nečekaném odrazu neproměnil další možnost Zohorna a Kukumbergův brejk musela hasit až Maxwellova lapačka. I ta byla krátká ve 29. minutě, kdy se na brankovišti prosadil důrazný Köhler a zařídil hostům dvougólové vedení. Ve 32. minutě rozhodčí vůbec poprvé v zápase vylučovali a Dynamo nabídnutou přesilovku díky Nahodilově trefě během 19 vteřin zužitkovalo.

Gregorc zařídil Mountfieldu výhru

I poté se domácí snažili tlačit před Rybára a vyrovnání měl na hokejce Ščotka, ale než stihl zasunout kotouč do prázdné branky, zasáhl Pláněk. Mountfield na útočnou snahu nerezignoval, a když to šlo, podnikal nebezpečné brejky. Klid do hradeckých řad mohli vnést Dej a poté i Bednář, avšak Maxwell oba úniky zneškodnil.

Slabší chvíli si na začátku třetí části vybral také hradecký brankář Rybár, když promáchl při nahození Čáslavy. Ve 42. minutě tak bylo srovnáno. Od toho momentu se hrál opatrný hokej a větší šanci nepřinesly ani zkrácené přesilovky obou týmů. Důležitý okamžik přišel v 54. minutě, kdy po krátkém náporu vypálil Gregorc a kotouč zapadl do horního rohu branky.

Dynamo se po gólu vrhlo bezhlavě do útoku a málem na to hned doplatilo. Definitivní rozhodnutí měl na hokejce po přečíslení Kukumberg, ale ležící Maxwell dokázal jeho střelu zázračně zastavit. Pardubice nedokázaly srovnat ani při hře bez brankáře a o závěrečný nápor přišly i kvůli vlastnímu faulu.

18. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Nahodil (Rolinek, Čáslava), 32. Nahodil (Rolinek, Redenbach), 42. Čáslava (Klimenta) - 2. Červený (Pláněk, Vydarený), 14. Jarůšek (Šimánek, Dragoun), 29. Köhler (T. Knotek, Pláněk), 54. Gregorc (Bednář). Rozhodčí: Hodek, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Leduc - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Bárta, Tomášek, H. Zohorna - Panna, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Newton, Dietz, Gregorc, Vydarený, Pláněk, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, T. Knotek, Červený - R. Pavlík, Nedvídek, Bulík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama